'75 días', la pel·lícula sobre el crim d'Alcàsser arribarà als cinemes a final d'any

La productora explica que alguns familiars han participat en el guió de la pel·lícula

Guardar

alcasser
alcasser

Fa uns mesos s'anunciava que, en 2019, Netflix anava a estrenar una docuserie sobre el sonat crim de les xiquetes d'Alcàsser, que va commocionar a una societat sencera per l'any 1992. No obstant això, la productora de cinema 'El orgullo de mi casa PC' se li ha avançat, i ja ha anunciat que, a la fi de 2018, portarà a la gran pantalla la pel·lícula '75 días', basada en el triple crim d'Alcàsser.

En la pel·lícula, que es troba en fase de rodatge, participaran actors com Ana Fernández, que va guanyar el Goya a millor actriu per 'Solas', Javier Albalá, Premi Unió d'Actors pel seu paper protagonista en 'Pelotas', o la coneguda actriu Antonia San Juan, entre altres. Així, i sota la direcció de l'extremeny Marc Romero, '75 días' s'estrenarà pels cinemes de tot el panorama nacional en haver arribat a un acord amb una de les majors distribuïdores de cinema del país.

'75 días' transportarà a l'espectador a eixos fatídics dies, però han assegurat que, sempre, mantenint el major respecte als familiars que, segons afirmen des de la productora, alguns han participat en l'elaboració del guió. No obstant això, sí que han apostat per abordar els aspectes més polèmics, així com desvelar les irregularitats que es van produir durant la instrucció d'uns dels crims que encara roman en la memòria col·lectiva.

El divendres 13 de novembre de 1992, tres xiquetes de 14 anys van desaparéixer mentre es dirigien a una discoteca d'un poble proper. 75 dies després, i d'ací el títol de la pel·lícula, van trobar els seus cossos sense vida en un paratge anomenat la Romana. La pel·lícula porta deu anys gestant-se, i ara esperen que, amb el pas del temps, la societat haja abandonat els seus prejudicis i remoure consciències. A més, apunten que seria important aconseguir que eixe Sumari B, que es va ordenar obrir després del judici del crim d'Alcàsser, siga représ per a tancar les ferides.

Arxivat a:

Destacats