54 nominats per a 18 categories en els II Premis de les Arts Escèniques

Guardar

19.09.16 Yolo FOTO DE VICENTE A. JIMÉNEZ (90) - copia
19.09.16 Yolo FOTO DE VICENTE A. JIMÉNEZ (90) - copia

Cultura de la Generalitat organitza, per segon any consecutiu, els II Premis de les Arts Escèniques, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, amb l’objectiu de reconéixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.

Un primer jurat independent de 9 experts proposats per les associacions professionals de les arts escèniques ha escollit els nominats dels premis. Aquest jurat ha estat format per: Rafa Contreras, Lomi Szil, Cristina Andreu, José Vicente Peiró, Francis López, Carmen Valera, Mar Jiménez, Ester Alabor i Pepe Ayelo.

Els membres del jurat han visionat 70 espectacles de teatre, dansa, circ, arts de carrer i espectacles per a xiquetes i xiquets, estrenats entre l’1 de gener de 2018 i el 30 de juny de 2019. El total d’inscrits en cadascuna de les 18 categories ha sigut de 662 artistes i muntatges. Cal destacar que, segons les bases dels premis, els espectacles produïts per l’Institut Valencià de Cultura o en coproducció amb altres institucions públiques no poden accedir als premis de millor espectacle de teatre, dansa, espectacle per a xiquetes i xiquets, arts de carrer o circ.

Un segon jurat d’experts s’encarregarà de decidir els guanyadors d’entre els nominats, el nom dels quals es donarà a conéixer en l’acte de lliurament d’aquests Premis de les Arts Escèniques Valencianes, el 14 d’octubre de 2019, al Teatre Principal d’Alacant. La cerimònia serà retransmesa en directe per À Punt. Així mateix, en breu es donaran a conéixer tots els detalls de la cerimònia.

Els nominats són en la categoria de millor espectacle de teatre: ‘El jardí dels cirerers’, de Companyia Teatre Micalet; ‘Homenaje a una desconocida’, de Teatro de La Catrina ; i ‘La piedra de la locura’, de la Companyia Hongaresa de Teatre. A millor espectacle de dansa: ‘SC_Santa Cultura’, de la companyia La Siamesa; ‘Canvas of Bodies’, de Taiat Dansa; i ‘CARMEN.maquia’, de Titoyaya Dansa.

Els nominats a millor espectacle per a xiquetes i xiquets: ‘Anna i la màquina del temps’, producció de Teatre Escalante creada per Dacsa Produccions; ‘Horta’, de la companyia L’Horta Teatre; i ‘Federico’, de la companyia La SubTerránea. Com a millor espectacle d’arts de carrer han sigut nominats: ‘Volat’, de la companyia Pepa Cases; ‘Mama’, de la Lola Boreal; i ‘All&Oli’, de La Furtiva-Scura Produccions.

Els nominats a millor espectacle de circ: ‘Yolo’, producció de Teatre Escalante creada per Compañía Lucas Escobedo; ‘Memphis Rock & Cirk’, de La Finestra Nou Circ; i ‘Oyun’, de la companyia El Fedito.

Les nominades a millor actriu són: Pilar Almeria per ‘El jardí dels cirerers’; Merce Tienda per ‘El muro’; i Laura Romero per ‘Acordarse de las cosas bellas’. Els nominats a millor actor: Pep Ricart per ‘La vida inventada de Godofredo Villa’; Enric Benavent per ‘Faust’; i Vicent Pastor per ‘El pacte’.

Diana Huertas per ‘CARMEN.maquia’; Ángela Verdugo per ‘SC_Santa Cultura’; i Lorenza di Calogero per ‘Animal de séquia’ han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són: Miguel Tornero per ‘Estos días azules…’; Martxel Rodríguez per ‘Canvas of Bodies’; i Joaquín Collado per ‘Crisálida (o la venganza de Leteo)’.

Els nominats a millor artista de circ: Federico Menini per ‘Oyun’; Júlia Martínez per ‘Yo, Púb(L)ica’; i Plácido Militano per ‘Yolo’. A millor direcció escènica han sigut nominats: Rafa Calatayud per ‘Tórtola’; Carla Chillida per ‘Tot explota’; i Lucas Escobedo per ‘Yolo’.

La nominació a millor direcció coreogràfica ha sigut per a: Sol Picó per ‘Animal de séquia’; Meritxell Barberá i Inma García per ‘Canvas of Bodies’; i per a Gustavo Ramírez Sansano per ‘CARMEN.maquia’. Així mateix, la de millor text, per a: Begoña Tena per ‘Tórtola’; Mafalda Bellido per ‘Chucho’; i Sònia Alejo per ‘La vida inventada de Godofredo Villa’.

La millor versió, traducció o adaptació: Paula Llorens per ‘Tirant’; Manuel Molins per ‘El jardí dels cirerers’; i Arturo Sánchez Velasco i Jaume Policarpo per ‘Faust’.

Els nominats a la millor composició musical: Jesús Salvador ‘Chapi’ per ‘Animal de séquia’; Víctor Lucas per ‘Tórtola’; i Carles Chiner per ‘El muro’. A la millor il·luminació: Juanjo Llorens per ‘Yolo’; Ximo Olcina per ‘Tirant’; i Ximo Rojo per ‘Faust’.

Finalment, els nominats a millor escenografia: Jaume Policarpo per ‘Faust’; Luis Crespo per ‘Anna i la màquina del temps’; i Los Reyes del Mambo per ‘Horta’. A millor vestuari: Maria Poquet per ‘Tirant’; Isabel Requena per ‘El jardí dels cirerers’; i Carmen Arce per ‘Tórtola’.

Destacats