158 artistes, galeristes i professionals d’antiguitats opten a la convocatòria de compra pública d’art de l’Ajuntament de València

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

Un total de 158 artistes, galeristes i professionals d'antiguitats s'han presentat a la Crida per l'Art i el Patrimoni, una convocatòria per adquirir fons artístics amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus en el sector de l'art, amb un pressupost de 120.000 euros. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha recordat que "és la primera vegada que s'impulsa una iniciativa d'aquestes característiques des del consistori". L'edila també ha indicat que 75 persones han optat al Premi Senyera d'Arts Visuals, amb el qual es pretén estimular i promoure la trajectòria professional d'artistes valencians i que compta amb una dotació de 12.000 euros.

La partida 120.000 euros de la Crida per l'Art i el Patrimoni es dedicarà a l'adquisició d'obres d'art, objectes artístics o antiguitats que ampliaran les col·leccions municipals. Els 158 aspirants són artistes, galeristes o professionals d'antiguitats, nacionals o internacionals, nascuts o residents a València. Del pressupost total, es reserven 90.000 euros a artistes i galeristes i la resta es destina a antiquaris amb establiment obert a la ciutat. Les peces seran seleccionades segons criteris artístics per part de tècnics de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i representants de l'Associació d'Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló.

"Aquesta acció és una de les mesures que tenim en marxa des de la regidoria per pal·liar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus en el món de l'art", ha assenyalat Tello. "A més, amb aquesta iniciativa la ciutat té l'oportunitat d'ampliar la seua col·lecció de pintura i escultura per al gaudi de tota la ciutadania". D'altra banda, "seguint el criteri de revitalitzar el sector cultural i artístic de la ciutat", el passat mes d'agost es va convocar una nova edició del Premi Senyera d'Arts Visuals, que compta amb un pressupost de 12.000 euros i té la finalitat d'estimular i promoure la trajectòria professional d'artistes valencians. En aquesta edició han sigut 75 els artistes que han presentat les seues obres d'art. L'obra premiada passarà a formar part del patrimoni artístic municipal.

Destacats