10 Sentits porta els impulsos de Rocío Molina a Sant Miquel dels Reis

Guardar

RocioMolina
RocioMolina

Existeix un xicotet territori on l'acte creatiu és natiu, límpid i salvatge. La coreògrafa i balladora Rocío Molina acull aquest batec i, conscient de la seua fragilitat, el comparteix amb el públic per a fer-lo partícip del procés mateix de la cerca artística. Una d'aqueixes trobades úniques, ‘Impuls (Confessió de la carn)’, serà el que l'artista porte a l'escenari de l'església del Monestir de Sant Miquel dels Reis el dijous 13 de maig a les 20 h en el marc del Festival 10 Sentits, ‘Davanteres’, trobada amb les arts vives que celebra la seua desena edició del 3 al 23 de maig a València.

L'actuació compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, entitat coorganitzadora del Festival els últims quatre anys. Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni, ha ressaltat que "la figura de Rocío Molina conjumina modernitat i tradició igual que l'escenari on es veurà l'espectacle: en un edifici del segle XVI es gaudirà d'una coreografia del segle XXI". En aquest sentit, ha destacat "la importància d'usar espais patrimonials, com el monestir de Sant Miquel dels Reis, en esdeveniments dirigits als ciutadans perquè reunim art i patrimoni amb cultura i oci".

Amb ‘Impuls (Confessió de la carn)’, Rocío Molina torna a 10 Sentits -on ja va actuar en la seua VI edició ‘Per Majors’- i portarà de nou un dels seus impulsos. L'artista Premi Nacional de Dansa 2010 es rendeix davant la improvisació per a donar curs a un acte creatiu site specific, inspirat en el temps i la localització que l'acull. Una manifestació artística que requereix un espai no escènic i on en aquesta ocasió troba en el Monestir Sant Miquel dels Reis l'espai ideal per a representar-se. Aqueix trànsit entre la improvisació i la investigació es desplega davant espais no escènics on l'espectador es desfà de la seua condició per a sorgir com un company de viatge. Llocs singulars, com l'església del Monestir, que albergarà aquesta delicada manifestació i en la qual, en finalitzar l'actuació, l'artista mantindrà un col·loqui amb el públic. En l'espectacle li acompanyen la soprano Olalla Alemany, la cantaora Gema Caballero, Derek Van Den Bulcke en disseny sonor i amb vestuari a càrrec del dissenyador Leandro Cano.

L'art fronterer de Rocío Molina, entre els orígens de la nostra cultura i les seues derivacions més avantguardistes, i que desborda els motles del gènere flamenc, encaixa amb la reflexió proposada per la X edició de 10 Sentits, ‘Davanteres’, amb la qual el Festival promou la conversa entorn de límits i barreres artístiques, geogràfiques i ideològiques que marquen l'ordre mundial.

10 Sentits continua aquesta setmana amb una programació que inclou la inauguració de l'exposició de Lola Calzada, ‘Les bones maneres’, el divendres 14 de maig en el centre d'innovació Les Naus; el programa triple que Africa Moment té preparat el dissabte 15 de maig en el Teatre el Musical; i l'experiència sensorial ‘Distància’, d'Onírica Mecànica, el diumenge 16 de maig en Rambleta.

Destacats