Vallada activarà l'agricultura i la ramaderia ecològiques amb l'ajuda d'un postgraduat de la Diputació

Guardar

SONY DSC
SONY DSC

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, s'ha reunit amb l'alcaldessa de Vallada, Mª José Tortosa, qui li ha presentat dos projectes que el municipi va a desenvolupar per a “crear un poble ecològic i que respecte el medi ambient, convertint l'agricultura i la ramaderia en ecològiques i amb una ruta no motoritzada que connecte la comarca”, en paraules de la primera edil.

Bartolomé Nofuentes ha assegurat que les propostes de Vallada “tenen els ingredients per a participar tant en el programa provincial de Gestió del Talent com per a rebre fons europeus”. En aquest sentit, el diputat de Projectes Europeus ha instat a Tortosa a detallar tots dos projectes, a més de traslladar-li que des del departament que dirigeix en la Diputació “col·laborarem amb Vallada per a començar a treballar i desenvolupar aquestes idees”.

Mª José Tortosa ha explicat al diputat provincial el seu interès per comptar amb un postgraduat del programa Gestió del Talent, en el qual la Diputació de València va a invertir més de tres milions d'euros, per a activar l'agricultura i la ramaderia ecològiques a Vallada. “Ens agradaria que un jove tècnic especialista arrancara el projecte, treballant al costat dels agricultors per a engegar un sistema de producció ecològica que òbriga camí a la creació de nous llocs de treball relacionats amb la producció i la comercialització de productes ecològics a Vallada”, ha detallat.

L'alcaldessa del municipi tambè ha destacat que aquest projecte “és sostenible perquè permetrà la creació d'una cooperativa local per a vendre les fruites i les verdures ecològiques, a més de llet i tots els derivats, la qual cosa repercutirà enormement en el mercat de treballat de Vallada”. Tortosa ha reconegut “l'ambició d'aquest projecte, en el qual portem pensant des de fa molt temps però ens faltaven els recursos per a engegar-ho, pel que agraïm a la Diputació aquesta oportunitat”.

Ruta no motoritzada amb fons europeusEn la reunió que Mª José Tortosa ha mantingut amb Bartolomé Nofuentes també ha presentat el projecte que Vallada, al costat de Moixent, Montesa, la Font de la Figuera, Alcudia i Canals, enviarà a Brussel·les per a crear una ruta no motoritzada que connecte diversos municipis de La Costera, amb l'ajuda de fons europeus.

“Volem aprofitar els camins existents per a fer una via d'intercomunicació perquè els veïns puguen passejar, fer esport, anar amb bicicleta d'un municipi a un altre sense córrer riscos”, ha indicat Tortosa, qui a més ha informat que “mancant confirmar alguns detalls, el pròxim mes de setembre estarem llests per a enviar la nostra proposta a la Unió Europea i buscar socis en altres països”.

Al costat d'aquest projecte de caràcter comarcal, cada municipi podrà desenvolupar projectes individuals que complementen l'actuació conjunta. En el cas de Vallada, l'alcaldessa de la localitat ha indicat la seua intenció de peatonalizar el municipi. “Des de l'Ajuntament volem donar prioritat als vianants en tots els carrers, perquè vinguen ací a passejar i deixen arrere l'estrès de la gran ciutat”, ha assenyalat Tortosa. Així mateix, la primera edil de Vallada ha assegurat que aquesta actuació “permetrà reduir les emissions de CO2 i millorar el benestar dels veïns”.

“Anem cap a un poble ecològic, amb una producció agrícola i ramadera ecològiques i una senda no motoritzada que contamine menys, i convidem a tots els municipis que vulguen unir-se a aquests projectes sostenible”, ha conclòs Mª José Tortosa.

 
Destacats