València Turisme impulsa a Palmera la dinamització turística de “L’Hort Botànic El Bartolí”

Guardar

Palmera
Palmera

La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha anunciat la col·laboració del Patronat de Turisme de València i l'Ajuntament de Palmera, per a la dinamització turística de “L’Hort Botànic Citrícola El Bartolí” gestionat per la fundació valenciana Todolí Citrus creada per Vicente Todolí.

Segons Moncho, “des de València Turisme volem obrir a tota la societat aquest magnífic projecte que es configura com un producte turístic innovador que amb la seua rotunda aposta per la recuperació i posada en valor d'espècies citrícoles autòctones vindrà a ocupar un paradoxal buit en una terra de cítrics com la valenciana”.

Pilar Moncho s'ha desplaçat a Palmera per a visitar l'hort botànic al costat de l'alcalde Àlvar Català i el propi Vicente Todolí, un nom propi de la cultura valenciana el prestigi del qual com a expert en art va culminar amb la direcció de la Tate Modern de Londres, considerada la galeria d'art modern més popular del món.

Sense deixar de costat la seua faceta de consultor i assessor d'art, Vicente Todolí ha apostat per la recerca científica i culinària dels cítrics en el seu poble natal, Palmera, on ha gestat la Todolí Citrus Fundació en la partida “El Bartolí”, un espai obert d'uns 25.000 metres quadrats que explica en l'actualitat amb 386 varietats cítriques plantades.

Tal com ha destacat la diputada de Turisme i vicepresidenta del Patronat, “el nostre deure com a gestors del públic és garantir i posar en valor tots aquells recursos que aposten per activar el sector turístic amb productes com la dinamització de l'Hort Botànic que aportarà un gran atractiu turístic a Palmera”.

“La varietat i la qualitat són els grans valors turístics que ens fan únics i converteixen el territori valencià en una destinació excel·lent”, ha afegit Pilar Moncho.

València Turisme aportarà 8.000 euros per a l'engegada de les visites a l'Hort Botànic i col·laborarà amb l'Ajuntament de Palmera amb la Todolí Citrus per a articular el nou producte turístic que oferirà un passeig per la història cítrica valenciana a peu de camp.

Arxivat a:

Destacats