Una manifestació des del CIE de Sapadors reivindica que el 12 d'octubre "no hi ha res a celebrar"

Guardar

zapadores
zapadores

Aquest dissabte 12 d'Octubre, a la porta del CIE de Sapadors començarà la manifestació a València "12Oct. Res a celebrar!" que arribarà fins a la plaça dels Pinazo per a tancar amb un "acte anticolonial", en una jornada de reivindicació que busca llançar "un missatge alt i clar a la societat espanyola i valenciana": "El 12 Octubre no hi ha res a celebrar! Descolonitzem-nos!".

Segons ha informat l'organització en un comunicat, la manifestació a València sorgeix de la Xarxa de Col·lectives Antiracistes de València (REDCOLA) i el suport de col·lectius aliats vinculats a les lluites per la vida, "organitzacions solidaritzades internacionalment amb AbyaYalay col·lectius antiracistes". També participen moltes i molts joves de les excolonias que "han viscut en carn pròpia l'espoli dels seus països i tenen experiència migratòria".

Amb aquesta jornada "es vol generar una vertadera presa de consciència". "El procés de colonització no és un fet del passat, sinó que es manté i es reinventa en els nostres dies amb les polítiques extractivistes globals i nacionals, amb les transnacionals i els grans mitjans de comunicació", han indicat des de la manifestació.

"El 12 d'octubre representa l'inici d'un procés de violenta imposició cultural, econòmica, política i militar. No podem continuar acceptant una celebració que es va construir sobre una realitat de destrucció i mort", ha indicat l'organització.

A més, entre les seues principals demandes estan "el suport al tancament del CIE de Sapadors, justícia per a les víctimes del racisme institucional, cessament de la persecució al col·lectiu de manters, derogació de la llei d'estrangeria i la inserció al règim general de les professionals de la llar i les cures".

Destacats