Un 'xicotet Fitur' de valencians per a valencians

La Fira dels Comarques estarà en la Plaça de Bous de València del 5 al 7 d'abril

Guardar

Fira Comarques-1
Fira Comarques-1

"Esperem que el temps ens acompanye, nosaltres així ho hem demanat... Farà una mica de fresc, però millor, així bevem més vi de les nostres comarques". Així ha bromejat Evarist Caselles, Cap de l'àrea de Creació de Productes Turístics de València Turisme, en la presentació de la nova edició de la Fira de les Comarques. Al costat de Pilar Moncho, Diputada Delegada de Turisme de la Diputació de València, ha animat a tots els valencians a passar-se el pròxim cap de setmana per la Plaça de Bous.

"Enguany pensem que hem tendit sort (amb la data); les persones que viuen a València encara estan preparant-se les vacances de pasqua, i ací tenim tota l'oferta en un xicotet espai", ha animat Moncho.

Del 5 al 7 d'abril la Plaça de Bous de València acollirà la Fira de les Comarques, com diu la Diputada una espècie de xicotet 'Fitur' on poder veure l'oferta turística que ofereix la Comunitat Valenciana al seu principal consumidor, els valencians -i a tots aquells que estiguen de visita-. "Creiem que és el millor lloc, perquè és una zona amb molt de pas de persones", ha afegit Moncho sobre la ubicació.

Casselles ha volgut assenyalar que les propostes estan pensades "des d'una perspectiva de turisme actiu i natural", amb la intenció de ressaltar les "singularitats" del territori. Una singularitat que, per a ell, està en els mateixos valencians. El representant de València Turisme ha volgut destacar, dins de l'oferta, un esdeveniment especialment. "En paraules de Plató, fem un banquet de les paraules. El divendres 7 hi haurà un acte en el qual es llegiran poemes d'Estellés, León Felipe, Neruda... Que tindran com a referència el nostre menjar i s'acompanyarà amb música. Un banquet de paraules on puguem demostrar les bondats de les activitats gastronòmiques que tenim", ha explicat.

200 ofertes

Des de València Turisme han detallat que hi haurà una primera àrea, situada en la part exterior de la plaça, "on municipis i mancomunitats promocionaran les seues destinacions". "Però és una fira en la qual es compra i ven. Per això hem volgut donar-li el valor més important a la part interior", ha detallat.

Dins de la Plaça de Bous hi haurà "més de 40 empreses" que oferiran, asseguren, "més de 200 ofertes diferents vinculades i agrupades per temàtiques". Aquestes temàtiques estan dividides en Cultura -proposades culturals o vinculades al patrimoni arquitectònic, històric o festiu-, una secció dedicada als recursos naturals de la Comunitat i una última dedicada a la gastronomia.

Moncho ha assenyalat que dins de l'espai també hi haurà una "ludoteca per als més xicotets" que permetrà als pares i mares gaudir de l'oferta mentre els xicotets "juguen i s'ho passen bé".

La Fira de les Comarques obrirà aquest divendres a les 18 h i obrirà matí i vesprada del cap de setmana -l'oferta interior estarà disponible fins a les 23 h excepte el diumenge, que tancarà a les 20h-. "Espere que us acosteu, que busqueu... Segur que trobareu alguna cosa que no pensàveu que en el vostre territori existia, com viatjar amb globus o albirament d'ocells", ha assenyalat Moncho.

Destacats