Un total de 721 estudiants han realitzat les proves per a l'obtenció dels premis extraordinaris de Batxillerat

Guardar

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha examinat els 721 estudiants de la Comunitat Valenciana presentants a la convocatòria dels Premis Extraordinaris de Batxillerat corresponents al curs acadèmic 2015-2016. El nombre d'alumnes que han realitzat aquestes proves s'ha quintuplicat respecte a la convocatòria anterior, que va ser de 126, i és a causa del canvi de data de realització de l'examen al mes de juny en compte de setembre com es feia en els últims anys.

En aquesta edició, la Conselleria d'Educació atorgarà 29 premis als alumnes que obtinguen els millors resultats en les proves que es van realitzar ahir als instituts d'Educació Secundària Misteri d'Elx d'Elx, IES Francesc Ribalta de Castelló i l'IES Benlliure de València.

Dels 721 jóvens que han realitzat la prova, i que van finalitzar el curs passat Batxillerat amb una qualificació mitjana igual o superior a 8,75, 190 pertanyen a la província d'Alacant, 98 a la de Castelló i 433 a la província de València.

Aquests guardons pretenen reconéixer l'esforç i treball dels alumnes que hagen cursat i superat en centres docents valencians, almenys, el segon curs de qualsevol de les modalitats de Batxillerat i que, a més, hagen finalitzat aquests estudis l'any acadèmic 2015-2016.

A més del reconeixement a l'esforç, aquests premis permetran als alumnes guardonats estar exempts del pagament de les taxes universitàries durant el primer any dels seus estudis superiors.

Realització de les proves

Els estudiants van realitzar un primer exercici, que va consistir en l'anàlisi d'un text en castellà o valencià, on responien qüestions de contingut lingüístic i literari, i un altre text en una llengua estrangera triada per l'estudiant.

El segon exercici va consistir en el desenvolupament d'un tema i/o qüestions que formen part dels currículums de les matèries Història de la Filosofia o Història d'Espanya, comunes a totes les modalitats de Batxillerat. També es van resoldre qüestions i/o exercicis pràctics sobre una matèria de la modalitat de segon curs triada pels estudiants en el moment de la inscripció.

Premi Nacional

Els alumnes que resulten guardonats amb el Premi Extraordinari podran optar al Premi Nacional de Batxillerat que el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport convoca. La distinció serà anotada en l'expedient acadèmic i en l'historial acadèmic dels alumnes, i els premiats rebran, a més d'un diploma, l'exempció de les taxes acadèmiques en el primer curs dels estudis superiors, sempre que aquests es realitzen en un centre públic.

Destacats