Un centenar de veïns de Barx i Quesa visiten la Diputació de València

L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Guardar

barx-y-quesa
barx-y-quesa

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Barx i Quesa han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, com a part del programa cultural Açò és la Dipu, un acte en el qual ha estat present l'alcaldessa de Quesa, Carina Primo. Es tracta d’una iniciativa a través de la qual l'àrea de Benestar Social, Salut i Educació de la Corporació pretén acostar el patrimoni de la institució a la ciutadania.

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i els Scala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF).

Així, els participants tenen l'oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

D'aquesta manera, els visitants dels municipis de tota la província poden conèixer l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, obtenint informació sobre quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, de manera que visquen en primera persona i des de dins el funcionament de la institució provincial. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Destacats