Turisme d'interior i Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana té en la seua oferta turística un gran repertori d’activitats per al turisme interior

Guardar

senderismo valencia
senderismo valencia

La Comunitat Valenciana és un dels clars objectius del turisme vacacional a nivell mundial: ofereix un clima càlid, un nucli històric molt rellevant, una programació cultural per a un públic molt ampli i unes de les millors platges del país. No obstant això, malgrat que el seu major atractiu siga el turisme vacacional, açò no implica que perda el seu potencial de destinació interior.

'Segons un informe de l'INE sobre el turisme interior de 2016, les pernoctacions en allotjaments de turisme van créixer un 11,5% en 2016, fins als 9,8 milions'

Actualment la Comunitat Valenciana acull el, 4,09% del total del turisme interior d'Espanya (1,68% a Castelló, 1,28% a València i 1,14% a Alacant), la qual cosa es tradueix en uns 174.198 visitants anuals. A més, la Comunitat Valenciana compta amb prop de 650 allotjaments rurals, en els quals es van registrar més de 380.000 pernoctacions durant l'any passat, de les quals, el 88,91% van ser realitzades per turistes residents a Espanya. Així mateix, com assenyala l'INE, hi ha un notable creixement del nombre de cases rurals el preu de les quals per persona i nit és inferior als 15 €, cosa que beneficia enormement l'elecció del turisme interior enfront d'altres activitats.

Què ofereix la Comunitat Valenciana

Si bé és cert que la Comunitat Valenciana no pot oferir les vistes de centenars d'hectàrees de prats i cultius que són tan característiques de l'interior peninsular, sí que té una llarga llista d'activitats que la fan una seriosa competidora de les destinacions més concorregudes. La Comunitat Valenciana compta amb un total de més de 185 empreses de turisme actiu, repartides entre les tres províncies. La majoria de les activitats que aquestes empreses ofereixen, 62%, es realitzen en el medi terrestre, mentre que el 36% es realitzen al mig aquàtic i el 2% restant en l'aeri.

Entre les activitats que es realitzen l'àmbit terrestre que més turistes congreguen s'expliquen el senderisme, l'escalada i l'observació de fauna. La Comunitat Valenciana, en estar localitzada pròxima a un sistema muntanyenc, compta amb una completa sèrie de circuits de senderisme, entre els quals s'expliquen el d'Alacant-Oriola, Requena-Venta del Moro, Alzira-Gandia o Fredes-El Pinós, ruta que recorre tota la comunitat autònoma, des de Castelló fins a Alacant i una de les més grans en l'àmbit nacional. Pel que fa als punts d'escalada, la major part d'ells es concentren a Alacant i l'oest de Castelló. Quant a les àrees d'observació de fauna, la Comunitat Valenciana compta amb un total de 20 punts d'observació, repartits pel litoral, les zones de marjal i les muntanyes.

Les activitats al mig aquàtic comprenen esports d'aventura com el caiac/piragüisme i el barranquisme i expedicions a formacions insulars i activitats de busseig. Finalment, quant a les relacionades amb el mitjà aeri, la nostra comunitat autònoma compta amb zones preparades per a esports de risc aeris com són l'ala delta, parapent i vol d'avionetes.

Destacats