Transparència i la Comissió de Codificació de Dret Civil Valencià es reunen per a reivindicar el dret civil propi

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació reuneix hui a Alacant a la Comissió de Codificació de Dret Civil Valencià per a realitzar una proposta conjunta en aquesta matèria que permeta elaborar i desenvolupar part del seu dret civil.

Per això, es debatran les vies per a explorar les possibles opcions jurídiques que permeten garantir la competència de les Corts i el Govern valencià a l'hora de legislar i desenvolupar el dret civil propi en virtut de l'exercici de les competències en matèria d'autogovern.

Cal recordar que la convocatòria de la comissió, òrgan institucionalment creat i format per juristes per a obtenir l'assessorament adequat i necessari en aquesta matèria, es produeix després de les recents sentències del Tribunal Constitucional que han invalidat diferents lleis aprovades per les Corts en desenvolupament del dret civil foral valencià.

En aquest sentit, el panorama legislatiu actual obliga a estudiar les vies jurídiques possibles per a reivindicar la competència de la potestat legislativa en matèria de dret civil.

Arxivat a:

Destacats