Transparència estudiarà la proposta d'una nova Llei del Tercer Sector

Guardar

TRANS_Reunio_Tercer_Sector
TRANS_Reunio_Tercer_Sector

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació estudiarà la creació de la Llei del Tercer Sector. Així ho ha manifestat el conseller Manuel Alcaraz després de la proposta realitzada per la Plataforma del Tercer Sector en la trobada que han mantingut aquest dimecres.

"Aquesta normativa s'està gestant en algunes comunitats autònomes i, des de hui, anem a estudiar-la. Creiem que és una bona idea i, per açò, anem a treballar en els pròxims mesos", ha explicat Alcaraz.

El conseller ha assenyalat que "el tercer sector és una realitat que, des dels punts de vista social o econòmic, és absolutament fonamental, en una societat complexa i desenvolupada com és la Comunitat Valenciana".

En aquesta reunió, també s'han esbossat una sèrie de línies de treball entre les quals es troba perseverar en el treball de la futura Llei de Responsabilitat Social que, "esperem que siga una realitat en els pròxims mesos", ha remarcat Alcaraz.

Per la seua banda, la presidenta d'aquesta plataforma, Lola Fernández, ha volgut assenyalar que "el seu objectiu fonamental és que aquesta associació es convertisca en interlocutor amb l'administració per a així crear un espai de diàleg".

En la trobada ha participat també el director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Josep Ochoa.

Cal assenyalar que la Plataforma del Tercer Sector es va constituir al juliol del 2015 per a desenvolupar a la Comunitat Valenciana l'estructura autonòmica de la Plataforma Estatal. Una associació amb personalitat jurídica i autonomia pròpia, d'àmbit privat i sense ànim de lucre, que està formada per les entitats més representatives del Tercer Sector en l'àmbit d'aquesta comunitat.

Els membres d'aquesta plataforma són Xarxa EAPN CV Xarxa Autonòmica de la Xarxa Europea de lluita contra la pobresa i l'Exclusió Social, Creu Roja Espanyola Comunitat Valenciana, Cáritas  Comunitat Valenciana, CERMI Comunitat Valenciana, Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana i ONZE Comunitat Valenciana.

Destacats