Transparència es reunix amb els comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per a lluitar contra la corrupció

Guardar

reunio_anticorrupcio
reunio_anticorrupcio

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, s'ha reunit amb el cap superior de Policia, José Javier Cuasante, i el general de la Divisió VI Zona de la Guàrdia Civil, Fernando Santafé Soler, a fi d'establir les bases per a col·laborar en matèria de lluita anticorrupció. "Nostra funció com a conselleria no és la de perseguir el delicte, però sí facilitar els instruments per a evitar que en les administracions públiques valencianes es tornen a produir episodis de corrupción", ha declarat Alcaraz.

Esta trobada forma part d'un procés ja iniciat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat social, Participació i Cooperació per a obrir vies de col·laboració amb les institucions implicades en la lluita anticorrupció, com és el cas del Tribunal Superior de Justícia o de la Fiscalia Anticorrupció.

En la trobada s'han plantejat dos línies de col·laboració que s'estudiaran i avaluaran en els pròxims mesos. La primera d'elles és la realització d'una jornada dirigida a tot tipus d'entitats que tenen a veure amb la prevenció i la lluita contra la corrupció. "No es tracta d'estudiar aquelles qüestions que estiguen en mans dels jutges, de la Fiscalia o de la pròpia Policia, sinó de fer una reflexió més global sobre quines coses es poden fer per a evitar la corrupció en ho concrete i fer una avaluació de com ha evolucionat el tema en la nostra comunidad", ha explicat el conseller.

Una altra possible via de col·laboració és la formació del personal dels cossos policials en el coneixement de la pàgina web de transparència de la Generalitat Valenciana, GVA Oberta. Manuel Alcaraz ha manifestat que "este portal és un mitjà per a accedir a informació que pot ser d'interés en alguna investigació en matèria de corrupció o de frau, no sols política sinó, també empresarial".

Arxivat a:

Destacats