Transició Ecològica i Ecovidrio posen en marxa la campanya que intercanvia quilos d'envasos de vidre per quilos de menjar per al Banc d'Aliments

Per cada quilo de vidre que els valencians depositen en el contenidor verd es donarà un quilo d'aliments al Banc d'Aliments

Guardar

20191120 Ecovidrio Mireia Mollà-5
20191120 Ecovidrio Mireia Mollà-5

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la direcció general de Qualitat i Educació Ambiental, ha posat en marxa juntament amb Ecovidrio la campanya '1Kg de vidre per 1Kg d'Aliments' que intercanvia quilos d'envasos de vidre per quilos de menjar per al Banc d'Aliments.

Aquesta campanya, de marcat caràcter social, que es desenvolupa fins al 15 de desembre en les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana (Alacant, Castelló i València), consisteix en el fet que per cada quilo de residus de vidre que la ciutadania deposite en el contenidor verd, Ecovidrio donarà un quilo de productes alimentosos al Banc d'Aliments.

Concretament es col·locaran un total de 18 contenidors identificats amb un cartell amb la imatge de la campanya a les ciutats d'Alacant, Castelló i València, sis contenidors en cadascuna d'elles, per a recollir una quantitat important de vidre que es traduïsca en una donació igualment significativa al Banc d'Aliments.

El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha explicat que la posada en marxa d'aquesta campanya té una "doble vessant", d'una banda, la important labor social que es desenvolupa amb aquesta iniciativa "ja que tractem d'ajudar al major nombre de famílies que acudeixen al Banc d'Aliments per a rebre productes bàsics i de primera necessitat, i fomentar el reciclatge d'envasos de vidre per part de la població".

Joan Piquer ha valorat la col·laboració de la ciutadania "en aquest projecte que pretén ajudar a famílies del nostre entorn més pròxim que l'estan passant mal i més en aquests moments de crisi sanitària i econòmica que estem travessant".

El director general, a més, ha ressaltat la necessitat de reciclar els envasos de vidre com a element clau en la lluita contra el canvi climàtic, ja que "la utilització de vidre reciclat en la fabricació de nous envasos evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa i redueix l'emissió de CO2 en el procés de fabricació, a més d'estalviar energia i reduir els residus amb destinació a abocador".

Cal destacar que la Comunitat Valenciana va experimentar l'any 2019 un increment del 4,6% de reciclatge de vidre en contenidor verd respecte a l'any anterior i que la província d'Alacant va ser la que més va incrementar les seues dades situant-se per damunt de la mitjana estatal.

De la mateixa manera, recentment s'ha presentat en l'àrea metropolitana de Valenciana, l'actuació de recuperació del 100% del vidre amb el qual es tanca el cercle complet d'aquest material.

"És necessari continuar amb aquesta tendència tan positiva en la Comunitat Valenciana i participar de manera activa en aquesta campanya que té per objecte ajudar als qui més ho necessiten, a més de fomentar el reciclatge dels envasos de vidre, consolidant en el temps aquest hàbit de recollida selectiva i reciclatge", ha indicat.

Arxivat a:

Destacats