Termòmetres sota zero, a l'interior fins a -6

L’ona de fred baixarà les temperatures fins a -6, anirà acompanyada de vent i alguns ruixats

Guardar

Copo de nieve
Copo de nieve

El descens de les temperatures ja es va deixar notar ahir, també a causa de la ratxa de vent que van fer que la sensació tèrmica fóra menor. No obstant això, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat l'alerta groga per l'ona de fred a partir d'hui que les temperatures poden arribar fins als -6 graus a l'interior nord i sud de la província de València. Per la seua banda, el litoral nord i sud suportarà una temperatura de menys dos graus. Quant a la zona costanera, en el litoral nord s'esperen ones de tres metres de mar combinada amb mar de fons del nord-est i en el litoral sud es viuran localment vents del nord de força 7 i ones de tres metres amb mar de fons del nord-est.

L'ona de fred que comença hui es deu principalment a les altes pressions que s'estenen i reforcen sobre l'interior d'Europa el que, unit a l'existència de baixes pressions en el Mediterrani, produeixen un flux del nord-est que introdueix una nova massa d'aire, d'origen continental, més seca i freda, que ens afectarà.

De cara per al cap de setmana, neu i pluja

De cara la cap de setmana, el fred es mantindrà i a partir del dijous la cota de neu baixarà fins als 500 metres passant als 800 el divendres amb probables nevades hagut principalment al fet que el flux d'aire adquirisca una major component este (sent més humit) el que provocaria esta situació de nevades. Ja entrat el dissabte i el diumenge s'esperen lleugeres precipitacions.

Destacats