Soler i Calabuig es reuneixen per a explorar noves vies de finançament educatiu a través de fons públics europeus

Guardar

EDU_calabuig
EDU_calabuig

El secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miguel Soler, i el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, s'han reunit aquest dimecres a fi d'explorar noves línies de finançament educatiu a través de fons públics europeus.

En el transcurs de la reunió, Miquel Soler ha destacat la «necessitat d'estudiar vies de finançament procedent de la Unió Europea que ens permeten suplir d'alguna manera l'infrafinançament que patim els valencians i les valencianes, i continuar apostant per la millora de la qualitat educativa».

En aquest sentit, Soler s'ha referit a l'esforç conjunt que tant l'Administració com els centres educatius realitzen per participar en projectes europeus que són clau en l'actual context, i ha agraït la implicació de la comunitat educativa, ja que enguany ha aconseguit el finançament més elevat en la convocatòria d'ajudes Erasmus Plus 2016 de la Comissió Europea.

Per al secretari autonòmic, «es tracta d'un fet històric, ja que els centres valencians han desplaçat els andalusos de la primera posició estatal, que, a causa del volum de població i el nombre de centres, havien liderat fins ara les ajudes europees a projectes educatius».

Cal destacar que el finançament obtingut pels projectes valencians en la convocatòria d'enguany ha arribat a la xifra de 866.697 euros, la qual cosa suposa un augment d'un 37% respecte a l'obtingut en la convocatòria de 2015.

Per tot això, tant el delegat del Consell per a la Unió Europea com el secretari autonòmic d'Educació han mostrat la seua aposta per continuar participant en aquest tipus de projectes, així com per buscar noves línies de finançament educatiu valencià.

Destacats