Sinarcas aprofitarà el programa Gestió del Talent de la Diputació per a elaborar un visor geogràfic local

Guardar

Batolomé Nofuentes con la alcaledesa de Sinarcas
Batolomé Nofuentes con la alcaledesa de Sinarcas

L'Ajuntament de Sinarcas s'ha proposat com a objectiu desenvolupar el seu visor geogràfic virtual propi, en el qual s’arrepleguen i relacionen les distintes cartografies existents, de manera que estiguen a la disposició de qualsevol ciutadà, empresa o administració pública.

Per al disseny i el desenvolupament d'aquesta aplicació, l’Ajuntament aprofitarà el programa La Dipu et Beca, que aquest any inclou dos modalitats, una per a estudiantes i una altra de postgraduats, cosa que li permetrà comptar amb un tècnic especialitzat que es responsabilitzarà de desenvolupar el projecte.

Així li ho ha traslladar l'alcaldessa de Sinarcas, María José Clemente, al diputat de Projectes Europeus i responsable del programa Gestió del Talent de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, durant una reunió en què han abordat les possibilitats que aquest projecte ofereix per a millorar la gestió dels serveis bàsics municipals.

«Els visors geogràfics (SIG) que existeixen a nivell estatal, autonòmic o fins i tot provincial ofereixen una informació molt limitada sobre els municipis. Nosaltres, el que volem és elaborar un mapa complet que dividisca en capes el terme municipal i oferisca informació sobre el cadastre, les xarxes hidrogràfiques o elèctriques i altres punts d'interés del municipi per a permetre’n la ubicació i el mesurament exactes» —ha explicat María José Clemente.

La intenció —segons l’alcaldessa de Sinarcas— és comptar amb una informació completament detallada sobre el terme municipal que permeta planificar qualsevol tipus d'actuació, reparació o obra i comptar amb dades fiables sense que calga fer una intervenció directa sobre el terreny. Quan estiga desenvolupat, la informació del visor podrà anar enriquint-se amb les aportacions dels usuaris, cosa que ajudarà a mantenir-lo sempre actualitzat.

Fins a dotze mesos de pràctiquesDins del programa Gestió del Talent, Sinarcas té la possibilitat de comptar amb un titulat, en aquest cas un enginyer, per un període inicial de sis mesos, que podria prorrogar-se per sis mesos més si calguera. No obstant això, María José Clemente no descarta que calga un període major per raó de com és d’'ambiciós el projecte; per això Bartolomé Nofuentes s’ha compromés a, si arriba el cas, estudiar totes les possibilitats perquè el projecte es puga completar.

En opinió del diputat de Projectes Europeus, la iniciativa de Sinarcas encaixa perfectament amb la filosofia del programa Gestió del Talent, que és la d'oferir oportunitats laborals als jóvens de la província alhora que es faciliten solucions als ajuntaments, «que no podrien desenvolupar d'una altra manera projectes singulars com aquest, que pot situar un municipi xicotet de la província com Sinarcas a l'avantguarda de la tecnologia» —ha declarat.

«En la província de València tenim jóvens molt formats i preparats i l’obligació de les administracions públiques és buscar les fórmules per a retindre tot aquest talent: hem d'oferir-los oportunitats que els permeten quedar-se i desenvolupar ací tot el seu potencial» —ha afegit Nofuentes.

Projecte mediambientalDurant la reunió, l'alcaldessa de Sinarcas ha aprofitat per a comentar amb el diputat provincial la possibilitat d'elaborar un projecte mediambiental que, des d'una perspectiva d'eficiència energètica, permeta alhora protegir i revaloritzar la superfície forestal del municipi. La intenció és que aquest projecte es financie amb fons europeus; per això María José Clemente ha soŀlicitat l'assessorament tècnic de la Diputació de València.

«De moment és solament una idea i encara no sabem si la desenvoluparem a nivell local o podríem implicar altres municipis de la comarca, però considerem prioritari posar en valor el nostre patrimoni natural i per a això necessitem recursos tècnics i econòmics» —ha conclòs l'alcaldessa de Sinarcas.

Destacats