Sanitat ordena el trasllat immediat dels morts per covid dels hospitals

Guardar

muertes EP
muertes EP

La Conselleria de Sanitat ha ordenat el trasllat immediat dels pacients hospitalitzats que muiren per covid al depòsit del cementeri o de l'empresa funerària perquè no romanguen en el de la institució sanitària on va morir.

Així, figura en una resolució de la Conselleria de Sanitat publicada hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i que estarà vigents des de demà i mentre es mantinguen algunes de les mesures derivades de l'estat d'alarma per a contenir la propagació d'infeccions causades pel SARSCoV-2.

Sobre aquest tema, ha explicat que l'extensió de la malaltia Covid-19 en aquests moments "fa necessari que s'hagen d'extremar" totes les mesures de seguretat sanitària i d'higiene i, entre elles, les relatives al tractament dels cossos de les persones que moren per aquesta malaltia.

En aqueix sentit, ha constatat que el decés de persones per coronavirus, per raons sanitàries "òbvies", fa recomanable la seua immediata inhumació o incineració i que "no s'acumulen en el depòsit de l'hospital o institució sanitària en què eren ateses, sense necessitat que transcórreguen més de 24 hores de la defunció, i una vegada obtingudes la certificació mèdica de defunció i la llicència d'enterrament".

Per això, ha ordenat que el mort ha de ser traslladat immediatament al depòsit del cementeri de la seua corresponent localitat o, si té capacitat, al depòsit de l'empresa funerària participant en el servei de recollida i trasllat del cadàver perquè es procedisca a la seua inhumació o incineració tan prompte siga possible.

La inhumació o incineració de la persona morta a causa de la malaltia Covid-19 podrà realitzar-se una vegada obtingudes la certificació mèdica de defunció i la llicència d'enterrament, expedida pel Registre Civil corresponent, o si escau, autoritat judicial competent, tot això de conformitat amb la normativa registral civil estatal d'aplicació.

Per a això, l'empresa funerària intervinent haurà de comunicar a l'Ajuntament corresponent, la citada documentació necessària per a procedir a la inhumació o incineració del cadàver de la persona morta.

A aquest efecte, i en les dues situacions possibles de permanència del cadàver, bé en el depòsit municipal, bé en el depòsit de l'empresa funerària, l'empresa intervinent en el servei haurà d'atendre estrictament els criteris establits en el document del Ministeri de Sanitat sobre 'Procediment per al maneig de cadàvers de casos de Covid-19'.

Arxivat a:

Destacats