Sanitat invertirà prop de 19 milions d'euros a Xàtiva-Ontinyent en millores d'equipaments i un nou hospital

Guardar

Xàtiva-Ontinyent
Xàtiva-Ontinyent

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió pròxima als 19 milions d'euros en el departament de salut Xàtiva-Ontinyent que es destinaran a la millora de centres sanitaris i a la construcció del nou hospital d'Ontinyent.

En concret, segons ha detallat en la seua visita a l'hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, aquesta dotació comptarà amb 2,5 milions assignats per a equipament (1,34 milions), reformes (308.000 euros), unitat oncològica de l'hospital de dia (380.000 euros), eficiència energètica (414.280 euros) i adequació de les rampes d'accés (82.000). Aquestes partides figuren en el Pla de Dignificació d'Infraestructures 2016-19 que preveu una inversió total en aquest període de 359 milions d'euros.

"Aquest projecte -ha assegurat Montón- és un dels pilars fonamentals per a potenciar la sanitat pública per la qual aposta aquest govern i perquè els valencians i valencianes compten amb uns espais assistencials a l'altura de la seua contribució econòmica i social".

La consellera ha destacat que "per primera vegada, es va escometre de manera simultània un pla que suposa, abans de res, una proposta estratègica orientada a millorar els espais assistencials, els seus equipaments i les tecnologies de la informació aplicades a l'àmbit sanitari".

"Es tracta, ha resumit, d'atendre millor a les persones, en espais més confortables i amb els equips sanitaris adequats perquè els professionals puguen treballar amb la màxima eficàcia".

En el cas específic de Xàtiva-Ontinyent, la major part de la inversió correspon al que serà el nou hospital de Ontinyent, amb prop de 16 milions d'euros. No obstant això, també es destinen fons a nous centres de salut, com és el cas del de Quatretonda (430.000 euros) i a xicotetes reformes en instal·lacions d'atenció primària d'aquest departament (35.000 euros).

Arxivat a:

Destacats