Sanitat contractarà a 600 residents facultatius de diferents especialitats que conclouen al maig la seua formació

Guardar

fotonoticia_20200416093237_1920
fotonoticia_20200416093237_1920

La Conselleria de Sanitat Universal contractarà a 600 residents facultatius de diferents especialitats i a 80 infermers que conclouen el mes vinent de maig el seu període de formació.Així ho ha indicat aquest dijous la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la seua compareixença diària per a informar de la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

La consellera ha explicat que s'ha aconseguit un acord entre totes les comunitats autònomes perquè les avaluacions de residents que conclouen la formació es duguen a terme abans del 24 de maig amb l'objectiu de no prorrogar aqueix final de qualificació.

Així, com a aquests professionals siguen avaluats pels seus respectius comités d'avaluació, ha dit Barceló, Sanitat contractarà a més de 600 facultatius de diferents especialitats i 80 infermers amb un contracte de duració de sis mesos prorrogable segons cada situació a altres sis mesos més.

D'aquesta manera, la consellera ha subratllat que aquest personal que estava duent a terme la seua formació "no haurà de deixar de continuar prestant els seus serveis en el sistema de salut pública de la Comunitat".

Preguntada per si es preveu reforçar a les residències amb aquest nou personal sanitari contractat, la consellera ha aclarit que "no té res a veure una contractació amb una altra". "El que farem és contractar a aqueixos professionals que estan acabant la seua especialitat perquè puguen continuar duent a terme el seu treball assistencial on estan en aquests moments o, si es requerira, en altres centres hospitalaris o on hagen d'estar. No ens estem plantejant aqueixa qüestió de residències", ha afirmat.

"Parlem --ha agregat-- de facultatius i infermers que fan la seua formació en centres hospitalaris o de salut. Contractarem a 600 especialistes de totes les especialitats que acabaran ara el seu últim curs de formació", ha insistit.

Destacats