Sanitat alerta de les altes temperatures per a hui

Guardar

Playa_de_El_Cabanyal_(Valencia)_02
Playa_de_El_Cabanyal_(Valencia)_02

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública informa que avui es podrà aconseguir el nivell roig o extrem de temperatura en municipis de l'interior de la comarca de la Vega Baixa (zona termoclimàtica 29). A aquesta zona corresponen les localitats d'Oriola, Albatera, Benejússer, Callosa de Segura, Dolores, Bigastre, Catral o Rafal, entre unes altres.

De la mateixa manera, es preveu que s'aconseguisca el nivell taronja o alt (temperatures que podrien superar els 39 graus) en la resta de les comarques d'Alacant, així com en la província de València, excepte les comarques interiors i alguns municipis de Castelló.

Això correspon a les zones termoclimàtiques 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 i 30 d'Alacant; 9, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 de València, i zones 5 i 9 de Castelló.

Davant aquesta previsió, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recomana no exposar-se al sol en les hores centrals del dia (entre les dotze i les sis de la vesprada); beure aigua i sucs de fruita lleugerament freds; evitar menjars copiosos; no abusar de les begudes alcohòliques ni amb cafeïna; romandre a l'ombra i en espais ventilats o condicionats, i usar roba lleugera i folgada. Una altra de les mesures per a protegir-se de la calor és abaixar les persianes durant les hores de sol i prestar especial atenció a mantenir els aliments en el frigorífic, vigilant sempre les mesures de conservació.

Es recomana tenir especial cura i vigilància de la població més vulnerable a les altes temperatures, com poden ser els majors, xiquets i malalts crònics.

De la mateixa manera, i davant els més mínims símptomes que podrien indicar un colp de calor (temperatura elevada, pell roja, calenta i seca, pols fort i accelerat, dolor palpitant de cap, mareig i confusió i/o pèrdua de consciència), es recomana cridar al 112, col·locar al pacient en una zona d'ombra i refrescar-ho aplicant aigua amb draps mentre s'espera a l'atenció sanitària.

Arxivat a:

Destacats