Salvador destaca l'interés social del Tren de la Costa per a vertebrar el nostre territori

Guardar

160802_Tren_Costa_reunion_alcaldes_2
160802_Tren_Costa_reunion_alcaldes_2

La Consellera d'Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat aquest dimarts que la Generalitat Valenciana estarà al costat de la reivindicació de les comarques de la Marina Alta i Baixa i de la Safor per a exigir al Ministeri el Tren de la Costa. De fet, ha anunciat que quan es constituïsca el nou govern d'Espanya reclamarà al Ministeri de Foment la constitució de la Comissió de Seguiment i una reunió amb el nou responsable perquè explique de forma detallada l'estudi informatiu i, al seu torn, poder traslladar de primera mà la necessitat d'aquesta infraestructura.

Salvador ha mostrat així el suport de la Generalitat Valenciana als alcaldes d'Oliva David González; de Gandia, Diana Morant i de Dénia, Vicent Grimalt, després de conéixer l'estudi informatiu del Ministeri de Foment que considera que el Tren de la Costa és inviable social i econòmicament. Davant açò, la consellera els ha traslladat als alcaldes que el Consell considera el Tren de la Costa una "infraestructura clau i fonamental per a la vertebració de la nostra Comunitat i per a l'aposta pel transport públic en les comarques de la Marina Alta i Baixa i la Safor". Cal recordar que aquestes comarques tenen una població aproximada de 544.000 habitants i, per tant, "és incomprensible que no disposen d'una connexió ferroviària, mentre altres zones d'Espanya amb molta menys densitat tenen trens d'alta velocitat".

Per això, ha apuntat que des de la Generalitat creiem que "està més que justificada la demanda unànime de la societat valenciana perquè aquesta infraestructura siga una realitat" i ha exigit al Ministeri de Foment "igualtat de tracte" per a la Comunitat Valenciana perquè, segons ha recordat, "s'han construït milers de quilòmetres de vies d'alta velocitat a Espanya sense atendre les qüestions econòmiques sinó basant-se en les qüestions socials". "Considerem que aquestes comarques costaneres i altament poblades necessiten també una connexió ferroviària adequada que vertebrarà part del nostre territori", ha declarat.

Al seu judici, "l'informe emés pel ministeri ha menyspreat l'enorme interés social d'aquesta infraestructura en aquestes comarques amb molt atractiu turístic per què la connectivitat és fonamental entre aquests municipis costaners". Es tracta, a més d'un servei públic, "un dret de més de mig milió de persones que el ministeri de Foment, una vegada més ha infravalorat"

Per la seua banda, els alcaldes han agraït la sensibilitat de la Generalitat i han coincidit en la necessitat de connectivitat real en aquestes comarques. A més, també han qualificat d'alguna cosa "impensable" en l'actualitat que el ministeri només prioritze la part econòmica, sense tenir en compte la rendibilitat social del Tren de la Costa que beneficiarà a més de mig milió d'habitants.

Arxivat a:

Destacats