Salvador aposta per la planificació i una aliança logística per a impulsar la gestió del Corredor Mediterrani

Salvador aposta per la planificació i una aliança logística per a impulsar la gestió del Corredor Mediterrani

Guardar

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha apostat per "coordinar i planificar" el Corredor Mediterrani perquè "no solament hem de pensar en la infraestructura en si, sinó també en la gestió i l'ús que s'utilitzarà". Per açò, ha advertit de la importància de la "planificació i la necessitat de crear una aliança logística dels tres components de la cadena, carregador-logístic-ferroviari, per a impulsar el Corredor Mediterrani".

Així s'ha pronunciat durant la clausura de la jornada de presentació de les conclusions de les taules de treball del Fòrum Valencià pel Corredor, que va impulsar la conselleria en col·laboració amb el Consell de Cambres de comerç de la Comunitat Valenciana i Feports, i que han estat dirigides pel secretari autonòmic Josep Vicent Boira.

Per a la consellera aquesta informació és molt valuosa a l'hora de conéixer la realitat del Corredor Mediterrani des del punt de vista de la seua gestió. A més, - ha afegit- "és un exemple de participació i col·laboració entre la societat civil, els agents econòmics i l'Administració en una infraestructura estratègica, no solament per a la Comunitat sinó per a la resta d'Espanya, com és el Corredor Mediterrani".

En la seua intervenció, Salvador ha explicat que les conclusions de les taules de treball es presentaran en la pròxima convocatòria del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani que se celebrarà a la fi del mes de juliol. "Seguim treballant amb els agents econòmics, sindicals i acadèmics que formen part d'aquest fòrum per a generar sinergies i millorar les nostres infraestructures, millorar les inversions que es necessiten per part del Govern d'Espanya, perquè estem parlant de millorar la competitivitat de les nostres empreses i la qualitat de vida dels valencians".

Ha recordat que els economistes ja han manifestat la importància d'engegar el corredor i "avui escoltem als usuaris directes: els sectors productius i logístics, la implicació dels quals és vital, ja que la Generalitat és l'eina per a generar sinergies i ajudar al sector que va a utilitzar aquesta infraestructura".

Nou enfocament més europeu

Ha declarat que, des de la Generalitat, es va a oferir un nou enfocament des d'un angle "més modern i europeu" per a abordar el corredor "no solament des del punt de vista de la infraestructura, sinó incorporant també la gestió i l'ús de la mateixa".

En aquest sentit, ha criticat que la falta de planificació i d'informació de les obres del tercer carril per part del Ministeri està generant "incertesa" no solament a la Generalitat, sinó als quals han d'operar en aquesta infraestructura dificultant l'arribada d'inversions.

Salvador ha avançat que el seu departament està tramitant la licitació d'un estudi per a conéixer les necessitats logístiques de la Comunitat i, a partir d'ací, poder establir, amb criteris tècnics i objectius, quins són les actuacions estratègiques per a la logística de la Comunitat Valenciana que s'han de desenvolupar.

La consellera entén que les empreses productores necessiten un servei amb una qualitat alta i, per a açò, es necessita una integració vertical de tot el sistema. "S'han de crear sinergies i connexions entre els carregadors, els operadors logístics i els ferroviaris, de tal forma que els operadors ferroviaris puguen oferir qualitat en el servei als operadors logístics i aquests al seu torn als carregadors".

Guanyar quota de mercat

Així, ha indicat que la Generalitat ha de contribuir en aquesta cadena perquè es donen les condicions que garantisquen la competitivitat en un mercat global. "Hem de donar resposta conjunta de les empreses logístiques situades a la Comunitat Valenciana que ens permeta guanyar quota de mercat i competir en igualtat de condicions", ha assenyalat Salvador.

Per aquesta raó, la Generalitat reivindica un Corredor Mediterrani com una infraestructura de primera perquè "tenim empreses de primera, estem qualificats i volem un territori i unes infraestructures qualificades per a competir en igualtat de condicions."

En definitiva, el Govern valencià "no va solament" en la millora de tota la nostra infraestructura logística i les reivindicacions al Govern d'Espanya, al Ministeri de Foment. "Mantindrem aquesta posició governe qui governe, hem de mantenir unitat en les reivindicacions d'aquelles infraestructures que van a donar-nos qualitat i millorar la nostra economia", ha conclòs Salvador.

Destacats