Restauració del pont entre Beniarjó i Real de Gandia en ruïnes després de les pluges del 2007

Guardar

Beniarjó
Beniarjó

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, acompanyat pels diputats Pablo Seguí i Diana Morant, ha visitat aquest dilluns el municipi de Beniarjó, en la comarca de la Safor, on ha firmat amb Juan Víctor Escrivà i Marta Signes, alcaldes de Beniarjó i Real de Gandia respectivament, el conveni per restaurar el pont que connecta les dos localitats, que quedà greument danyat després de les pluges de la tardor del 2007, que provocaren l'afonament d'una part del pont.

Des d'aquell moment, fa quasi una dècada, el pont que unia Beniarjó i Real de Gandia quedà en desús per al trànsit rodat i el pas de vianants. En el termini d'un any, que és el temps contemplat en el conveni per a l'execució de les obres, aquesta connexió entre els dos municipis tornarà a ser una realitat gràcies a la intervenció subvencionada íntegrament per la Diputació, amb una inversió de 452.981 euros.

En paraules del president, Jorge Rodríguez, «aquesta actuació és una mostra més del que suposa fer política per a les persones escoltant les necessitats i les inquietuds que ens traslladen els alcaldes i donant-los respostes que solucionen els seus problemes, com aquest pont, que tornarà a unir Beniarjó i Real de Gandia deu anys després».

«L'obra és fruit de la reivindicació contínua dels dos alcaldes, que ens han traslladat una necessitat que fa molt de temps que hauria d'haver-se atés», ha continuat Rodríguez, i ha dit que «la Diputació té l'obligació, d'una banda, de tractar d'unir termes municipals, i d’una altra, d'afavorir el desenvolupament econòmic dels nostres pobles i ciutats, com passa en aquest cas amb l'activitat agrícola d'aquests dos municipis».

 En la mateixa línia s'ha expressat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, que ha destacat que «gràcies a l'impuls del nou govern de la Diputació i la sensibilitat que mostra el president amb les necessitats bàsiques dels veïns de les comarques de la província, aquesta infraestructura reivindicada durant anys estarà en funcionament en uns mesos».

Per la seua banda, els alcaldes han agraït als responsables de la Diputació la celeritat amb què s'ha tramitat el conveni firmat aquest dilluns, en la línia de modernització de l'administració pública en què insisteix Jorge Rodríguez, amb el fi de «donar una resposta més ràpida i eficaç als ciutadans. Havem d'agrair a l'actual Diputació l'interés per aquesta obra, que solucionarà un problema que arrastrem des de fa anys» —ha dit l'alcalde de Beniarjó, Juan Víctor Escrivà, que s'ha mostrat convençut que «serà un pont utilitzat per molta gent, no només pels agricultors, en obrir una nova via de passeig».

Per la seua banda, l'alcaldessa de Real de Gandia, Marta Signes, ha manifestat que aquest conveni «suposa convertir de nou en realitat la unió entre els dos pobles, amb una via verda que permetrà que els veïns de cada municipi puguen accedir a la part del seu terme que està a l'altre costat del pont».

El pont presenta actualment danys en l'estructura, que el fan inservible: soscavament en el jaç i sedimentacions posteriors. El projecte de reparació contempla la reconstrucció del mur que derruí l'aigua i la coŀlocació d'un barandat de contenció. També es reforçarà l'estructura refermant els buits i instaŀlant una escullera en la zona baixa. El darrer pas serà la coŀlocació de baranes i un pas per als vianants, que en permetrà l’ús en condicions adequades de seguretat per a vehicles i vianants.

Els ajuntaments de Beniarjó i Real de Gandia, que han acreditat la disponibilitat dels terrenys necessaris per a una obra amb una longitud de 120 m, es comprometen en el conveni a rebre l'obra amb els terrenys on se situa i a conservar-la i mantindre-la, amb el 50% dels costos de manteniment i conservació per a cada consistori.

Destacats