Renfe cancel·la 16 trens de Llarga Distància en la Comunitat Valenciana davant els aturs de CGT en l''operació retorne'

Guardar

Renfe
Renfe

Renfe ha cancel·lat un total de 16 trens de Llarga Distància entre aquest divendres 30 d'agost i aquest diumenge 1 de setembre, davant els aturs parcials que el sindicat CGT ha convocat en la companyia ferroviària coincidint amb l''operació retorne' de vacances.

Amb aquesta convocatòria, CGT, sindicat minoritari en l'operadora, crida als treballadors de la companyia a parar quatre hores en dues ocasions, entre les 12.00 i les 16.00 hores, i entre les 20.00 i les 0.00 hores, per a reclamar un augment de la plantilla i que s'aplique de forma acumulada la reducció de la jornada laboral setmanal a 37,5 hores, de manera que se sume dies lliures a la plantilla en vegada disminuir en 17 minuts el seu temps de treball de cada dia.

Com a conseqüència, Renfe ha cancel·lat la circulació d'uns 200 trens en el conjunt del país aquest divendres i el diumenge 1 de setembre, 16 d'ells en la Comunitat Valenciana.

L'única província que no es veurà afectada per aquesta vaga és la de Castelló, els trens de la qual circularan amb total normalitat. Tampoc els AVE des de València o Alacant a Barcelona ser veuran afectats.

És en el trajecte amb Madrid on s'han cancel·lat alguns trens. En concret, entre València i Madrid hi ha de sis trens afectats, tres per sentit, mentre que en entre Alacant i Madrid la vaga afecta dos trens, un per sentit, en cadascuna de les jornades amb aturs convocats.

Cal recordar que el Ministeri de Foment ha establit uns serveis mínims per als trens de Llarga Distància del 75% en hora punta i del 50% en hores barre, mentre que per als trajectes de Mitjana distància s'estableixen uns serveis mínims del 65%.

Aquests aturs es produeixen en plena 'operació retorne' de vacances i coincidint amb la vaga de personal de terra d'Ibèria en els aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat, convocada per UGT per a aquest divendres 30 i el dissabte 31 d'agost --que se sumarà als aturs de 24 hores en l'aeroport de Bilbao els dies 8 i 9 de setembre-- contra l'"ús abusiu de l'eventualitat en les contractacions per part de l'empresa, perjudicant greument els treballadors i treballadores".

El sindicat demanda un pla d'ocupació que "acabe amb la perpètua eventualitat", així com la redistribució del nombre d'hores de la jornada anual per a reduir els dies de presència en els centres de treball de l'aeroport i terminal de càrrega, que permeta transformar contractes de temps parcial a temps complet.

10 VOLS D'IBÈRIA CANCEL·LATS

En el cas de la Comunitat aquests aturs han provocat la cancel·lació un total de deu vols d'Ibèria, operats per Airnostrum, que cobreixen els trajectes que uneixen Madrid amb València i Alacant. Aquest divendres s'han cancel·lat sis vols i per al dissabte els altres quatre.

A aquestes protestes cal sumar les convocades per ÚS i Sitcpla en la companyia Ryanair al llarg de deu jornades els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre en protesta pel pla de l'empresa de tancar les bases de Tenerife Sud, Las Palmas de Gran Canaria, Lanzarote i Girona al gener, la qual cosa posa en joc fins a 512 llocs de treball entre tripulants de cabina i pilots. Els dos primers dies, aquests aturs suposaran la cancel·lació de 14 vols en tota Espanya, d'un volum de més de 1.900.

'OPERACIÓ RETORN' EN L'AIRE

Aquesta conjuntura coincideix en plena 'operació retorne' de vacances, unes dates en les quals entre des d'aquest divendres i fins dilluns que ve 2 de setembre s'han programat un total 2.185 vols des dels aeroports de València i Alacant-Elx.

En concret, al llarg de la jornada d'aquest divendres hi ha programats uns 347 vols a Alacant i 223 a València; el dissabte 31 operaran 348 vols en l'aeroport alacantí i 196 en el valencià; el diumenge 1 de setembre hi haurà 333 vols a Alacant i 198 a València; i finalment, el dilluns es programaran 314 vols a Alacant i 226 a València.

Destacats