Quan i com serà la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig anuncia que la vacunació massiva començarà a partir d'abril a la Comunitat Valenciana

Guardar

vacuna
vacuna

La vacunació massiva a la Comunitat Valenciana començarà a partir del mes d'abril. Així ho va confirmar el president de la Generalitat, Ximo Puig. Sens dubte, una bona notícia que permetrà avançar en el procés de vacunació, i complir amb l'objectiu que un 70% de la població estiga vacunada contra la Covid-19 a l'estiu. D'aquesta manera, i encara que no es coneix la data exacta en la qual començarà la vacunació massiva, sí que s'ha fixat el mes d'abril tenint en compte no només que la Comunitat Valenciana rebrà més dosi, sinó que noves vacunes s'hauran incorporat a la campanya de vacunació.

De moment, la Comunitat Valenciana espera rebre fins a finals de març un total de 600.000 dosi. Així, en aquests dos mesos, febrer complet i març, la Generalitat Valenciana s'ha plantejat arribar a les 300.000 persones vacunades completament i a altres 300.000 aproximadament que ja hagen rebut almenys una primera dosi. La raó és que el Consell té garantit un lot de 559.020 dosi entre el dilluns 8 de febrer i el pròxim 31 de març.

A més, com va confirmar Puig, l'arribada de les vacunes d'AstraZeneca permeten accelerar el ritme de la campanya d'inoculació. Per tant, durant el mes de febrer el fonamental és vacunar als grups prioritaris, de manera que les residències i sanitaris queden immunitzats a mitjan mes, així com començar a vacunar a les persones majors de 80 anys.

Encara es desconeix com es durà a terme la vacunació massiva, però la veritat és que les ciutats i pobles de tot el territori valencià ja estan condicionant grans espais, com a poliesportius, per a cedir-los a Sanitat en el moment en el qual es done llum verda a la vacunació. Fins que arribe eixe moment, el Consell continua treballant a perfilar tot el procés, i fixar si es mantindrà un procés de vacunació de 24 hores al dia, com ja està ocorrent en altres països.

Arxivat a:

Destacats