Puig viatjarà a Brussel·les demà per a 'defensar els interessos valencians' en el ple del Comitè de les Regions

El cap del Consell també presidirà la reunió del Intergrupo de l’Automòbil del Comitè de les Regions el dimecres, 7 de novembre

Guardar

Ximo Puig
Ximo Puig

El President de la Generalitat, Ximo Puig, viatjarà a Brussel·les demà dimarts, 6 de desembre, amb la finalitat de participar en el ple del Comité de les Regions (CdR) i, d'esta manera, "defensar els interessos valencians" en les institucions comunitàries.

Així ho ha explicat el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, que també formarà part de la delegació del Consell que estarà a Brussel·les fins dijous que ve 8 de desembre.

Calabuig ha explicat que gràcies a la intervenció del cap del Consell en la sessió plenària del Comité de les Regions, la Comunitat València estarà representada en l'òrgan on "s'escolta la veu de les diferents regions per a conformar l'opinió de la Unió Europea i, per tant, el seu futur".

Durant la seua estada en la capital comunitària, Ximo Puig també presidirà el dimecres, 7 de novembre, la reunió del Intergrup de l'Automòbil del CdR, un sector "fonamental" per a l'economia de la Comunitat Valenciana, segons el delegat del Consell per a la UE. Tal com remarcat Calabuig, durant el debat s'abordaran "qüestions estratègiques" per al territori valencià relacionades amb el turisme i amb les inversions provinents del Pla Juncker.

En concret, Calabuig ha assenyalat que la visita del President de la Generalitat a Brussel·les està caracteritzada per tres motius principals. En primer lloc, ha destacat "la voluntat d'estar presents en la presa de decisions que afecten la Comunitat Valenciana" per a participar, així, en "la construcció i solidesa del futur d'Unió Europea".

D'altra banda, el viatge té com a objectiu "recuperar la reputació" de la Comunitat Valenciana. "Volem que quede clar que esta comunitat en la seua nova etapa és una comunitat amb dirigents i un govern honrat i amb ciutadans cumplidores de les normes comunitàries", ha argumentat Calabuig.

En este sentit, el delegat del Consell també ha explicat que el Govern valencià pretén reivindicar que les polítiques comunitàries dels últims anys, especialment pel que fa als fons europeus, "han deteriorat greument la situació de la Comunitat Valenciana".

"Les perspectives financeres de futur hauran de tenir en compte la Comunitat Valenciana, al conjunt de totes les regions del sud d'Europa, per a fomentar el desenvolupament i la cohesió del continent", ha asseverat Calabuig.

 

Agenda del 6 al 8 de desembre

El President de la Generalitat també es reunirà durant la seua estada a Brussel·les amb la comissària europea de Comerç, Cecilia Malström, i amb el comissari d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Pierre Moscovici. A més, mantindrà durant la jornada del dimarts, 6 de desembre, una trobada amb els diputats valencians del Parlament Europeu i amb una representació d'alcaldes de la Comunitat Valenciana que participen d'una visita d'estudi en la ciutat.

Així mateix, el dimecres, 7 de desembre, el cap del Consell es reunirà amb Clara Martínez, cap de gabinet adjunta del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i assistirà a una recepció amb valencians i valencianes que resideixen i treballen a Brussel·les.

Arxivat a:

Destacats