Puig situa la igualtat d'oportunitats en l'educació com a 'factor de progrés' i 'prosperitat social'

Guardar

portada-uji
portada-uji

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha situat la igualtat d'oportunitats en l'educació com a "factor de progrés" i "prosperitat social". "Invertir en universitats és invertir en futur", ha explicat Puig, qui ha assenyalat que "la igualtat d'oportunitats ha de ser un fet diferencial de la societat valenciana".

"No volem que cap estudiant valencià deixe d'accedir a la universitat per raons econòmiques", ha explicar Puig, al temps que ha recordat que la Generalitat ha baixat les taxes en un 15% i ha invertit en beques 22 milions d'euros durant 2017. "Un de cada tres estudiants tenen coberts els seus estudis universitaris", ha assegurat.

Així s'ha manifestat el president Puig a la inauguració de la primera fase del nou edifici de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), on ha destacat que "1.700 alumnes es beneficiaran d'este conjunt d'edificis" que ha sigut possible gràcies a "la persistència de la comunitat educativa".

A l'acte d'inauguració, on s'ha realitzat una visita per les instal·lacions de la facultat, Puig, qui ha estat acompanyat pel conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha posat de relleu la vinculació entre les universitats i l'estat del benestar, que han aconseguit que "ningú es quede al marge per raons econòmiques".

A més, ha defensat la relació entre les facultats de salut i la sanitat com a pilar "fonamental" de l'estat de benestar. Així, el president ha recalcat el paper de la recerca i la innovació universitària sense les quals, segons ha manifestat, "la societat no pot abordar els reptes futurs". "No es pot abordar la situació de l'envelliment i de l'estat de benestar, des de la negativitat, des del pessimisme", ha afirmat.

El cap de l'Executiu valencià ha incidit durant l'acte en el paper de les universitats com a "motor econòmic". "Per cada euro invertit en la formació universitària, existeix un retorn de 2,6 euros a la societat valenciana", ha recalcat. Unes dades que, ha explicat, es troben per damunt de la mitjana espanyola, i que expliquen "la confiança de la societat valenciana amb el sistema universitari", ja que "rep més del doble d'allò dóna a la universitat".

Així, ha destacat que "els contribuents valencians destinen 700 milions d'euros per al finançament" dels campus valencians, i que la Generalitat ha enllestit el pagament del deute històric que tenia amb les universitats.

Destacats