Puig: 'La concertació i el diàleg social són fonamentals per a aconseguir avanços en la seguretat i millorar les condicions dels treballadors'

Guardar

Ximo Puig
Ximo Puig

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la concertació i el diàleg social són peces "fonamentals" a l'hora d'aconseguir avanços en la seguretat dels treballadors i les seues condicions laborals. Així ho ha explicat en la inauguració del congrés Laboralia en Fira València.

El cap del Consell ha afirmat que la reactivació de l'ocupació i la lluita contra la precarització laboral passen per la concertació, el diàleg social i el compromís dels empresaris, els sindicats i el conjunt de les institucions.Puig ha destacat, així mateix, la importància de congressos com Laboralia, una cita que ha definit com a "fonamental per a l'intercanvi de projectes i propostes i que té com a objectiu comú la millora de la qualitat del mercat de treball i la defensa de la seguretat dels treballadors".

En este sentit, ha recordat que, segons l'informe anual de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) en 2015 es van produir 40.000 accidents laborals a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa una incidència de 2.877 accidents per cada 100.000 ocupacions. Per açò, ha insistit en la necessitat d'incorporar els avanços que la recerca ofereix en el sector de la prevenció de riscos.

"La cultura de la prevenció és la millor de les pràctiques per a lluitar contra la sinistralitat laboral", ha assegurat Puig, al mateix temps que ha puntualitzat que s'ha de reforçar amb un canvi en la legislació laboral "que reduïsca la temporalitat" i amb la labor de l'Administració en matèria d'assessorament en prevenció i l'expedició de certificats de control de sinistralitat per a tot el teixit empresarial.

D'altra banda, el cap del Govern valencià ha recordat que l'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball ha quantificat el cost de la sinistralitat laboral en la Unió Europea en el 3% del PIB, la qual cosa suposa 3.000 milions d'euros a la Comunitat Valenciana, una xifra que, al seu torn, "demostra que una empresa segura és més rendible".

Certamen Iberflora

En la seua visita a Fira València, el President ha recorregut els certàmens Iberflora, Eurobrico, Ecofira i Egética, al costat de la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

"Estem veient tot el potencial que té la Comunitat Valenciana en el cas de la planta ornamental" i en una fira que renaix "per a convertir-se en un punt de referència a Espanya i a Europa", ha dit Puig en al·lusió a Iberflora, una "gran oportunitat en este moment d'eixida de la crisi per a valorar tot el sector de la planta ornamental i la flor tallada".

El cap del Consell ha reiterat el suport de la Generalitat a este sector, "que té un gran futur", amb l'objectiu de potenciar la internacionalització, l'exportació i la gestió sostenible.

Per la seua banda, Elena Cebrián s'ha mostrat satisfeta que Iberflora se celebre un any més a València. "Hem vist un sector que ha passat per dificultats, però es va veient una recuperació", ha assegurat, i ha xifrat en un 15% l'increment del nombre d'expositors que, al seu torn, han ampliat la seua inversió en els stands.

D'altra banda, la consellera d'Agricultura ha explicat que els estands de la Generalitat en Ecofira s'han centrat en l'economia circular, és a dir, a "canviar els models de producció i arribar a considerar que els residus entren a formar part del cicle, de manera que tot açò redunda en una forma d'economia més sostenible, omple d'oportunitats d'ocupació i de benefici a llarg termini per a la nostra qualitat de vida".

Destacats