Puig insta a passar 'de les paraules als fets' amb el Corredor Mediterrani

Puig: "Ja no volem haver de justificar mai més la necessitat del Corredor, perquè tots els estudis han incidit en la seua necessitat"

Guardar

Corredor Mediterráneo Ximo Puig
Corredor Mediterráneo Ximo Puig

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat a l'Administració autonòmica i central a passar "de les paraules als fets" amb l'engegada del Corredor Mediterrani, ja que constitueix una "prioritat real per a Europa i per a Espanya".

El cap del Consell ha destacat que ha passat "massa temps" sense que es parara esment a les reivindicacions sobre la necessitat d'esta infraestructura, i ha agraït al ministeri de Foment el canvi de postura i la comprensió i consideració d'este projecte com a "prioritari".

Així s'ha pronunciat el President durant la seua intervenció en la clausura de l'assemblea general de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), a la qual també ha assistit el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

"Ja no volem haver de justificar mai més la necessitat del Corredor Mediterrani, perquè es tracta d'una reivindicació de fa més d'un segle i tots els estudis que s'han fet han incidit en la seua necessitat", ha manifestat.

Puig ha insistit que el Corredor és un "problema" de totes les comunitats de l'arc mediterrani i ha assegurat que la iniciativa d'AU de viatjar per les diferents comunitats autònomes està ajudant a cosir Espanya a través de les infraestructures, de la mateixa manera que el Consell pretén "cosir" la Comunitat amb millors comunicacions en aquelles zones que estan més allunyades.

Tanmateix, el cap del Consell ha subratllat que, a pesar que les demandes se centren ara en el Corredor Mediterrani com a principal motor de creixement econòmic per a Espanya, a la Comunitat existeixen altres reclamacions en matèria d'infraestructures relacionades, per exemple, amb la xarxa de rodalies, que ha qualificat com "manifestament millorable i indigna d'un país com el nostre".

Infrafinanciació i infrainversió

Puig ha tornat a assenyalar la infrafinanciació i la infrainversió com els dos principals problemes de l'economia valenciana, ja que impedeixen a les administracions públiques actuar per a millorar la competitivitat i "contribuir més al conjunt d'Espanya".

En este sentit ha manifestat que "el motor públic valencià està 'gripado'" i que "el sector públic té les mans lligades" per a donar la cobertura que necessiten els sectors productius d'este territori.

"A pesar que, a causa de les circumstàncies, el sector públic no està ajudant ni intervenint com hauria de fer-ho, la Comunitat Valenciana ha sigut la que més ha crescut a Espanya l'any passat (el 3,9%), la que lidera les exportacions i la que lidera el creixement de turisme estranger (17% en 2016)", ha afegit.

Davant este escenari, el cap del Consell ha insistit en la col·laboració entre administracions, i ha expressat al ministre la seua voluntat de cooperació i de "treballar junts" per part de la Generalitat.

Destacats