Puig elogia la "superació de l'esperit faller" i la "resposta enorme" davant la dificultat de les pluges

"Enguany és més important que mai cremar les falles per a iniciar una primavera, encara que siga a la tardor de recuperació", afirma

Guardar

puig fallas
puig fallas
El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la "superació" pròpia de l'"esperit faller" després de les dificultats que comissions i artistes han viscut durant la nit de la 'plantà' per a poder tindre llestos els seus monuments enmig d'una forta pluja, que va deixar més de 50 litres per metre quadrat a València i va provocar desperfectes en nombroses falles."Quan hi ha més situació de dificultat, més és gran és la resposta. I hi ha hagut una resposta enorme", ha assegurat. El 'president' ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació durant la seua visita a la Comissió Falla Ferroviària Bailèn de València per a interessar-se pels desperfectes en el monument faller."Les falles, més enllà dels monuments, és aqueix esperit comú de fraternitat i de creativitat que, al final, és el que genera convivència", ha assenyalat Puig, qui ha definit les festes com "un enorme exercici de convivència".Així, ha lloat la labor de la Comissió Falla Ferroviària Bailèn durant el temporal i ha destacat la seua "gran sensibilitat social", en tractar-se d'un monument associat "a la inclusió, que és l'atribut bàsic d'una societat com la valenciana. S'ha demostrat aqueixa capacitat, aqueix esperit i fortalesa", ha afegit.

"NECESSITEM CREMAR AQUEST MALSON"

Així mateix, Puig ha reivindicat la "corresponsabilitat enorme" demostrada per la societat valenciana durant aquesta pandèmia gràcies a la qual s'ha "minimitzat l'efecte de la pandèmia, que ha sigut terrible". "Ara necessitem amb les falles cremar aquest mal somni, aquest malson horrible que ha sigut la pandèmia", ha subratllat."Anem arrossegant moltes desgràcies i enguany és més important que mai cremar les falles per a, d'alguna manera, iniciar una primavera, encara que siga a la tardor, de recuperació", ha afegit.Finalment, ha insistit en la necessitat de guardar la "màxima prudència" durant aquests dies d'actes fallers i ha urgit a "respectar totes les normes". "Que es facen festes i es presenten els monuments, però amb la màxima responsabilitat. Això és fonamental".

Arxivat a:

Destacats