Puig diu que l'acord per a revertir Dénia "està bastant avançat" i que "es farà una resolució ajustada"

Guardar

hospital_denia
hospital_denia

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha incidit aquest dimecres en què s'està intentant arribar a un acord per a la reversió de l'àrea de salut de Dénia amb les concessionàries i que aquest "està bastant avançat". "S'està intentant resoldre per la via de l'acord, que sempre és millor, però si no ho hi ha la Generalitat té la ferma voluntat d'exercir la seua responsabilitat" i procedir al rescat, ha dit.

"En aquests moments hi ha un espai de diàleg obert, el que nosaltres no podem és jugar amb els interessos generals, i l'interés general en aquests moments representa ser just quant a la compensació econòmica", ha dit, per a assegurar que no van a admetre "allò que els propis serveis jurídics i econòmics de la Generalitat no vegen factible, perquè estem jugant amb els diners de tots els ciutadans" i, per tant, "es farà una resolució ajustada".

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans abans de reunir-se amb el president de la CEV, Salvador Navarro, en relació a la negociació per a la reversió de Dénia abans que culmine aquesta legislatura i les seues paraules entorn del rescat que es faria del departament en cas de no arribar a un acord.

El 'president' ha indicat que "hi ha una empresa que va dir que no hi havia cap tipus de comunicació, no és cert, hi ha hagut comunicació des de fa molt temps" i se segueix negociant en l'actualitat.

Preguntat sobre si eixe hipotètic rescat podria produir-se abans de les eleccions del 28 d'abril, ha assenyalat que sí es podria iniciar l'expedient de rescat.

Puig ha assenyalat en la seu de la patronal valenciana que la seua Consell no "menysprea" la col·laboració pública i privada, sinó "tot el contrari", però "en segons quins sectors diguem que és més ordenada i en uns altres hi ha algun problema que cal superar". S'ha referit en aquest punt al "problema de mala gestió endèmica en les concessions" sanitàries.

"Les polítiques de creixement les ha de liderar el sector privat, no ha d'haver-hi dirigisme per part del sector públic, i les polítiques de l'Estat del Benestar les ha de liderar el sector públic perquè ha de garantir la igualtat d'oportunitats", ha asseverat.

Per açò, ha indicat que estan disposats a l'aliança amb el sector privat per a la gestió i ja existeix en serveis socials, educació o sanitat: "No estem per fer una esmena a la totalitat a tot açò, en aquests quatre anys no s'ha fet, però hi ha alguns casos concrets on hi ha problemes concrets i hi ha una exigència social, eixe és el cas de la Marina".

Arxivat a:

Destacats