Puig assenyala que el pròxim any serà 'decisiu' per a generar ocupació i fomentar el diàleg social

Guardar

empleo
empleo

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el pròxim any serà "decisiu" per a generar ocupació i fomentar el diàleg social, juntament amb sindicats i empresaris, durant la clausura del congrés constituent d'UGT FICA PV.

Així es reflectirà en els pròxims Pressupostos de la Generalitat, que tal com ha explicat el cap del Consell, seran "els pressupostos del treball i de l'ocupació". "Des del Consell estem instrumentalitzant una política progressista que, en el primer any, s'ha vinculat als drets fonamentals, a reparar drets que s'havien perdut, però l'any pròxim és un any fonamental per a l'economia", ha indicat Puig.

A més, Puig ha incidit en la importància de continuar fomentant el diàleg social en 2017, amb l'objectiu d'"elaborar una nova estratègia de futur conjunyeix que garantisca la via de prosperitat per als valencians i valencianes".

D'altra banda, ha assenyalat com a "fonamental" l'actualització dels sindicats i, per açò, ha destacat la rellevància de crear la nova federació d'UGT-PV -UGT FICA PV-, que evidencia "la fortalesa" de tres sectors essencials per a l'economia valenciana: indústria, construcció i agro. "De l'èxit dels tres sectors que conflueixen en aquest nou sindicat, de la seua capacitat d'adaptació, de la millora de la productivitat i de les seues condicions de treball, en gran manera, dependrà el renaixement de la Comunitat que proposem", ha assegurat.

Així mateix, Puig ha reconegut el paper d'UGT PV que, com ha explicat, no té solament un "paper bàsic" de defensa dels treballadors, sinó que també s'ha convertit en "agent polític, social i de diàleg". Per açò, ha remarcat el treball que es duu a terme des de la comissió executiva del sindicat, comprometent-se amb allò que és "rellevant" per als valencians i valencianes: la lluita per un finançament just, per unes inversions dignes per a la Comunitat Valenciana i pel diàleg social.

Destacats