Puig anuncia que duplicarà el pressupost destinat al Fons de Contingència per a 'donar resposta econòmica a la situació excepcional'

El pressupost per a pal·liar els danys ocasionats pel temporal de pluja i neu ascendirà dels 9 als 18 milions d'euros. El cap del Consell ha valorat l'"adequat" funcionament dels protocols i el treball realitzat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències

Guardar

Puig doble presupuesto Fondo de Contingencia
Puig doble presupuesto Fondo de Contingencia

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, davant la situació "excepcional" viscuda a la Comunitat Valenciana durant els mesos de desembre i gener, "es duplicarà" el pressupost destinat al Fons de Contingència per a "donar resposta econòmica a esta situació, perquè les despeses originades pel temporal han sigut abundants".

El cap de l'Executiu valencià ha subratllat, després d'una reunió mantinguda a Dénia amb la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i Coordinació de la Postemergencia, que el pressupost acordat per al Fons de Contingència passarà de "els 9 milions d'euros als 18 milions".

"És necessària una resposta excepcional davant una situació excepcional", ha dit el President, que ha valorat l'"adequat" funcionament dels protocols i el treball de coordinació de les institucions realitzat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat.

En relació als danys ocasionats pel temporal en les costes valencianes, Puig ha insistit que és "fonamental engegar mesures perquè al començament de la temporada turística, les platges estiguen en plenes condicions", donada la importància del sector turístic.

El cap del Consell ha recordat que la competència en Costas recau sobre el Govern d'Espanya, per la qual cosa la Generalitat traslladarà el problema a l'Executiu central, una vegada més, com ja va fer Puig en la seua recent reunió amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Ximo Puig ha recordat que els ajuntaments afectats disposaran d'ajudes directes "perquè estan fent una gran despesa", i que la petició d'eixes ajudes finalitzarà el 31 de març. "Esperem poder ajudar i, entre totes les institucions, cercar l'espai de normalització el més ràpid possible", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats