Puig anuncia la creació d'un grup específic de la policia autonòmica per a investigar els incendis

Guardar

Desayuno_Ser_Oceoanografic_03
Desayuno_Ser_Oceoanografic_03

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació d'un grup específic dins de l'equip especialitzat al medi ambient de la policia autonòmica per a l'esclariment dels incendis forestals. Un cos la labor del qual se sumarà al treball pericial que realitzen els Agents Forestals de la Generalitat i que estarà coordinat amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la local.

Puig ha realitzat aquest anunci en el desdejuni informatiu organitzat per la Cadena SER a València, on també ha afegit que es modificarà la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) per a "evitar la construcció en superfícies cremades amb la intenció de contrarestar la disposició que l'actual govern espanyol va establir i que possibilita la reclassificació de sòl forestal".

El cap del Consell també s'ha referit a la situació política nacional i a la importància del sistema d'autonomies davant l'actual falta de Govern. "Estat del Benestar espanyol no s'entén, ni se sosté, sense les autonomies", ha afegit.

En aquest sentit, ha qualificat d'"atac frontal" i "extorsió política" l'actitud de l'actual Executiu amb les autonomies. En el cas de la Comunitat Valenciana, Puig ha parlat de "xantatge" davant l'amenaça de retallar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) "si no es fa a Rajoy president".

També ha recordat que l'actual sistema de finançament provoca que cada valencià reba 258 euros menys que la mitjana a Espanya, unes xifres que, segons el President, demostren que "la Comunitat Valenciana no està sent castigada per la falta de govern, sinó que està sent colpejada per una actitud constant d'un executiu que considera irrellevant el problema valencià".

I ha afegit: "Un reconeixement tàcit que, si no és a canvi d'alguna cosa, un govern del Partit Popular no tractarà amb justícia als valencians i valencianes".

Cohesió social

"La cohesió d'una societat és tan important com les xifres econòmiques, ja que la confiança entre els seus ciutadans, i d'aquests amb les seues institucions, és bàsica perquè un poble treballe unit", ha apuntat Puig.

En aquest sentit, ha assegurat que el seu Govern s'ha ocupat a recuperar aquesta cohesió, trencada, segons ha explicat, per la corrupció i per la gestió de l'accident del metro del 2006.

"Ara, aquesta Comunitat està a l'avantguarda en transparència, i som la primera regió que ha signat un conveni amb transparència internacional i és la mateixa Generalitat la que persegueix judicialment la corrupció per a recuperar els diners dels valencians", ha manifestat.

El cap del Consell ha apuntat l'obertura d'una televisió pública com un dels elements fonamentals per a recuperar la citada "cohesió territorial i cultural", i ha reiterat la voluntat de la Generalitat per a "obrir una nova RTVV en el menor temps possible i amb un esperit d'objectivitat, al marge del control del Govern".

Justícia, eficàcia i cohesió

Ximo Puig ha aprofitat per a fer balanç de l'últim any de Govern de Botànic que, com ha explicat, ha aplicat una recepta basada en tres conceptes: "justícia, eficàcia i cohesió". Així mateix, ha destacat algunes mesures dutes a terme en els últims mesos com l'eliminació del copagament farmacèutic i ortoprotètic a prop d'un milió de valencians; l'augment de 2.871 docents per a aquest curs; el creixement del 57,5% del pressupost per a dependència; o la rehabilitació i adjudicació de 250 habitatges a famílies amb escassos recursos i s'han paralitzat els desnonaments.

A més, ha anunciat l'engegada per part del Consell d'altres actuacions com la Llei de Renda Garantida de Ciutadania, la Llei Integral d'Identitat de Gènere, la Llei de Funció Social de l'Habitatge, la Llei de Memòria Democràtica i Convivència de la Comunitat Valenciana i una nova Estratègia de Salut Mental.

"Hui som una terra més justa, més cohesionada i amb un govern més eficient que fa un any", ha asseverat Puig, al mateix temps que ha matisat que, malgrat els bons resultats aconseguits, el Consell no caurà en la "autocomplaença", i que d'ell solament cal esperar "més treball i esforç".

Arxivat a:

Destacats