Prop de 10.000 agents vigilaran carreteres, zones d'afluència i accessos a la Comunitat Valenciana per Setmana Santa

Guardar

control policia nacional
control policia nacional

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana reforçarà durant la Pasqua la presència policial amb al voltant de 10.000 agents de les forces i cossos de seguretat de l'estat i prop de 500 controls de la Guàrdia Civil en carreteres secundàries i principals.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha presidit aquest divendres la reunió de coordinació entre les forces i cossos de seguretat de l'estat i les tres subdelegacions per a abordar el dispositiu especial de vigilància de Setmana Santa.

L'operació especial va arrancar aquest dijous amb l'objectiu que es complisquen les normes sanitàries enfront de la COVID-19 i evitar la propagació del virus, segons ha explicat la Delegació en un comunicat.

La Policia Nacional realitzarà controls de trànsit en els accessos a zones turístiques, tant d'interior com de costa, i en les estacions d'AVE i RENFE, autobusos i els aeroports d'Alacant i Manises. La delegada ha remarcat que les mesures restrictives només pretenen "salvar vides" i ha subratllat que "no podem consentir que la gent insolidària continue perjudicant la gran majoria, que està complint les normes".

En concret, des d'aquest divendres i fins al pròxim 12 d'abril, la Guàrdia Civil desplegarà fins a 497 controls al llarg del territori valencià. A la província d'Alacant s'han previst 209 controls, en la de Castelló 72 i en la de València fins a 216.

El nombre d'efectius de l'Institut Armat de la Comunitat Valenciana que formen part d'aquesta operació especial de Setmana Santa arriba als 3.500 agents. A més, la Guàrdia Civil incrementarà la vigilància en zones rurals del territori valencià per a evitar la celebració de festes il·legals en masies o cases allunyades de nuclis urbans durant els dies festius de Pasqua.

Mentrestant, la Policia Nacional assumirà la vigilància de les ciutats més poblades de la Comunitat Valenciana. En concret, hi haurà més efectius de vigilància en estacions de trens i autobusos, llocs d'oci, a les platges i els centres comercials, així com en zones de gran afluència de públic.

A més, un dispositiu especial de la Policia Nacional s'encarregarà de vigilar entorns naturals, pròxims a grans ciutats, després de detectar la celebració de botellons en aquests paratges. En total, al voltant de 6.000 efectius de la Policia Nacional formen part del dispositiu especial de Setmana Santa.

"Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil, col·laboraran i es coordinaran amb les policies locals i l'adscrita a la Generalitat Valenciana per a reforçar la vigilància" ha insistit Calero, que ha agraït el treball dels agents durant l'últim any i ha demanat un últim esforç a la ciutadania perquè "no eixirem d'aquesta pandèmia si no anem tots junts".

Destacats