Primer complex d'atenció social i sanitària per a persones amb malaltia mental a Bétera

Guardar

Valencia
Valencia

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València engegaran el primer complex d'atenció social i sanitària per a persones amb malaltia mental greu en l'edifici de l'antic hospital psiquiàtric de Bétera, segons ha anunciat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

La vicepresidenta del Consell i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han visitat el centre de Bétera per a conéixer de primera mà les instal·lacions del centre especialitzat de malalts mentals (CEEM) que es troba actualment en funcionament.

Oltra ha assenyalat que la visita i la trobada mantinguda amb els responsables de la diputació té l'objectiu d'iniciar les converses en l'àmbit tècnic per a estudiar la viabilitat de les reformes que s'ajusten "a un model de recurs més humanitzat i més centrat en l'atenció especialitzada que necessiten les persones amb trastorn mental greu".

Durant la visita, la vicepresidenta ha destacat que es tracta d'un "projecte pioner" a la Comunitat Valenciana, i un exemple de "la bona sintonia entre la Diputació de València i la Generalitat per a posar les institucions i les polítiques al servei de les persones".

"El nostre objectiu és recuperar i posar en ús edificis i recursos abandonats per l'anterior govern, especialment en un àmbit com és el de l'atenció social i sanitària a les persones amb malaltia mental crònica abandonat durant més de 20 anys", ha afegit Oltra.

Actualment, el centre especialitzat en salut mental de Bétera té una capacitat total de 80 places distribuïdes en dos mòduls, enclavats dins de l'antic Hospital Psiquiàtric de Bétera.

La finalitat del centre és oferir atenció a persones amb malaltia mental crònica que no requereixen hospitalització, des d'una perspectiva de rehabilitació, enfocant la seua actuació cap a la millora de l'autonomia personal i social dels residents, recolzant la seua normalització i integració comunitària.

Arxivat a:

Destacats