Precipitacions generalitzades i temperatures elevades aquest diumenge en la Comunitat Valenciana

Guardar

Persona sota la pluja amb un paraigua
Persona sota la pluja amb un paraigua

L'entrada d'un front associat a una borrasca atlàntica acabarà amb el bon temps dels últims dies i portarà amb si precipitacions generalitzades i una forta caiguda de les temperatures, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Les precipitacions podrien ser localment fortes o persistents en l'oest de Galícia, i a la vesprada al Pirineu, el sistema Ibèric oriental i la Comunitat Valenciana, sense descartar l'interior sud-est.

En la resta de zones aquestes seran més febles i afectaran sobretot els litorals d'Alborán al matí i als catalans i Balears a la vesprada, en tant que és improbable que es donen en els litorals del sud-est. Totes les precipitacions podrien anar en aquestes zones acompanyades de fang.

A Canàries per part seua, augmentarà la nuvolositat en el nord de les illes, amb probables precipitacions febles.

Aquest front provocarà també una forta caiguda de les temperatures diürnes, que descendiran de forma generalitzada excepte en el litoral Cantàbric i àrea mediterrània, on romandran amb pocs canvis. De fet, es preveu que aquestes pugen en el litoral sud-est, Balears i Canàries.

Aquest descens serà més notable en bona part de l'interior peninsular, en tant que les temperatures nocturnes baixaran també en aqueixa zona.

Així mateix, predominaran els vents de component sud en l'est peninsular i Balears i en el nord a Canàries, i de components sud i oest en la resta de la Península, amb intervals forts en zones de muntanya i en els litorals de Galícia i d'Almeria.

Arxivat a:

Destacats