PP exigeix a Puig un pla postcovid que garantisca una ràpida volta a la normalitat de l'activitat sanitària programada

Guardar

zaplana ep
zaplana ep

El portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha reclamat al Consell "l'elaboració d'un pla de xoc sanitari postcovid, dotat dels mitjans econòmics i professionals necessaris que garantisquen la volta a la normalitat de l'activitat programada de tot el sector sanitari amb la celeritat més gran possible".

"Un pla -ha afegit en un comunicat- que contribuïsca, amb l'eficàcia més gran, a la reducció de les llistes d'espera, que ja teníem prèvia a l'arribada del virus, i que encara s'han incrementat molt més amb l'actual situació".

La iniciativa plantejada en Les Corts, i signada per José Juan Zaplana i la portaveu adjunta Elena Bastidas, posa l'accent en la situació "generada per la pandèmia que ha alterat de manera radical l'activitat assistencial sanitària programada".

Zaplana ha expressat la seua preocupació per "la cronificació que determinades malalties i patologies hagen pogut generar en els pacients que hagen hagut de retardar els seus diagnòstics o intervencions quirúrgiques ja programades i, també, per l'increment en les llistes d'espera". "Una situació que pot empitjorar si no es té un pla ben dissenyat i enfortit en la volta a l'activitat programada", ha agregat.

El diputat ha indicat que "el tancament de molts centres d'atenció primària, el tancament de les agendes dels especialistes i la suspensió de la realització de proves i cirurgies programades han sigut part dels danys col·laterals que aquest virus ha produït en el nostre sistema sanitari".

"Una vegada que les dades acompanyen al relatiu optimisme del control sobre els contagis i evolució de la pandèmia en la nostra comunitat -ha continuat-, necessitem, amb caràcter urgent, disposar d'un pla de tornada a la normalitat el més ràpid possible però també que establisca les certeses i les garanties necessàries perquè l'atenció sanitària recupere els estàndards de qualitat dels quals el nostre sistema sanitari valencià sempre ha gaudit".

Destacats