PP, CS i Vox destaca que la monarquia representa "l'estabilitat i la unitat" i critiquen les actuacions d'"enderrocament"

Guardar

rey ep
rey ep

Els portaveus del PP, CS i Vox han destacat aquest dimarts que la monarquia és "una institució modèlica" que representa "l'estabilitat i la unitat" d'Espanya i han lamentat els intents d'"assetjament i enderrocament" d'aquesta figura "pilar de la nació".

Així, la presidenta i síndica del PPCV, Isabel Bonig, abans de participar en el ple de les Corts, ha assenyalat ha brindat "tot el suport" del seu partit a la institució monàrquica i al rei Felip VI i ha demanat al Govern que "cessen les actuacions d'assetjament i enderrocament no sols a la persona de Felip VI sinó sobretot a la institució que representa".

Sobre aquest tema, ha apuntat que la monarquia "així ho vam voler tots els espanyols, perquè dóna la unitat del poble espanyol, dóna estabilitat i tants serveis ha fet" i ha advertit que "atacant a la institució s'ataca un pilar fonamental de la construcció de la nació espanyola".

Bonig ha apuntat que l'eixida del rei emèrit és "una decisió dura i complicades" i en aqueix sentit ha traslladat el seu "reconeixement, suport i simpatia" al rei Felip VI en "aquest duro i amarg glop".

Per part seua, el portaveu de Cs en les Corts, Toni Cantó, ha mostrat el seu reconeixement a la figura del Rei, que ha sigut "una figura exemplar sense la qual no es pot explicar la transició". De la mateixa manera, ha recalcat el seu reconeixement a la monarquia espanyola, perquè és "una institució modèlica" i una institució que "entre altres coses ha garantit la llibertat i la modernitat d'aquest país parant dos colps de l'Estat".

"JA ESTAVA APARTAT DE L'ACTIVITAT INSTITUCIONAL"

De la mateixa manera, el president i portaveu adjunt del Grup Parlamentari VOX Comunitat Valenciana, José María Llanos, s'ha recordat que el rei emèrit ja fa un temps que ja estava apartat de l'activitat institucional i que la seua eixida "no és més que una decisió personal, però que continua estant a la disposició del ministeri fiscal".

"El rei emèrit no li importa a aquest govern, el que els importa és acabar amb Felip VI que és el cap de l'Estat, la nostra monarquia parlamentària i constitucional que ha donat estabilitat a la nostra nació", ha assenyalat.

De la mateixa manera, ha afirmat que es vol "desviar l'atenció sobre els vertaders problemes que es té ara a Espanya com és la brutal caiguda del PIB i així tampoc es parla en la Comunitat Valenciana dels rebrots del coronavirus ni de la mala gestió d'aquesta pandèmia que està realitzant el Botànic".

Destacats