Peris (PSPV): "Aquest 8M no serem als carrers, però hem d'alçar la veu per a avançar en l'agenda pendent cap a la igualtat real"

La portaveu d'Igualtat de la CEN del PSPV-PSOE destaca que aquest 8 de març "ha de ser diferent per responsabilitat enfront de la pandèmia" però crida a "usar altres espais per a continuar posant en l'agenda pública totes les desigualtats que hui pateixen les dones"

Guardar

La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris
La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris

La portaveu d'Igualtat de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV-PSOE, Rosa Peris, ha afirmat hui que "encara que aquest 8M no podrem ser als carrers per responsabilitat davant la pandèmia, hem d'alçar la veu en altres espais per a avançar en l'agenda pendent cap a la igualtat real". Així ho ha considerat Peris, que ha cridat a "atendre les recomanacions de les autoritats sanitàries sobre les manifestacions", encara que ha destacat la necessitat de "continuar posant en l'agenda pública totes i cadascuna de les situacions de desigualtat que hui pateixen les dones".

"El PSPV-PSOE serà present el 8 de març present en tots els espais en línia i en les xarxes, aguditzant la imaginació per a garantir la màxima seguretat mentre recordem amb veu alta i clara les nostres reivindicacions", ha assegurat la dirigent socialista. En aquest sentit, ha repassat les prioritats de la formació en matèria d'igualtat, entre les quals ha destacat la lluita contra "la xacra de la violència masclista", a més de la necessitat de "començar a abordar amb serietat les altres formes de violència de gènere ocultes, com la prostitució, que no és més que una altra forma d'esclavitud davant la qual no podem continuar mirant cap a un altre costat". "Necessitem, demanem i exigim una Llei integral contra el tràfic de dones i xiquetes i l'explotació sexual de les dones, perquè entenem que només l'abolició és el camí decent i respectuós amb els drets de les dones", ha destacat.

Així mateix, Peris ha recordat que "encara existeixen situacions d'enorme desigualtat en l'àmbit laboral" i ha afegit que "aquesta pandèmia ha posat a les dones en la primera línia, on s'han demostrat imprescindibles". "Les dones no poden tornar a ser les que paguen els plats trencats d'aquesta crisi, no pot ser que els seus drets tornen a saltar per la finestra", ha recalcat la diputada socialista en Les Corts, que s'ha referit a la igualtat com "un element nuclear en tots els debats". "Dones i homes som iguals en drets i hem de ser-ho en oportunitats, perquè la societat del segle XXI no la podran construir ocultant la realitat de les dones", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats