PayaSOSpital regala somriures i il·lusió als xiquets hospitalitzats de la Comunitat Valenciana

La coordinació amb l’equip sanitari permet adaptar cada espectacle a l’estat d’ànim dels xiquets

Guardar

payasospital_jordi_pla_2
payasospital_jordi_pla_2

Foto: Nerea Coll Foto: Nerea Coll

En 1997, Sergio Claramunt, llicenciat en Estudis Teatrals, va decidir fundar PayaSOSpital amb un equip de metges, psicòlegs i artistes. Després d'obtenir tots els recursos necessaris per a traure cap a davant aquest projecte tan especial, en 1999, comencen amb el seu primer programa d'intervenció en l'Hospital Clínic de València i, posteriorment, en l'Hospital Infantil La Fe.

Des de llavors, aquest grup de professionals realitza actuacions, adaptades a cada xiquet i coordinades amb el personal sanitari, que alegren la vida i els retorna el somriure a tots els xiquets hospitalitzats de la Comunitat Valenciana.

Cada setmana, PayaSOSpital visita les habitacions dels xiquets ingressats en l'àrea de Pediatria i d'Oncologia Pediàtrica, amb l'objectiu no solament de fer-los més suportable les estades en els hospitals, a través de l'humor, el riure i la fantasia, sinó també per a ajudar-los a acceptar la seua hospitalització, i que realitzen les teràpies que necessiten.

PayaSOSpital està format per un grup de professionals qualificats, que treballen seguint una mateixa metodologia: Sempre van vestits de doctors amb bates de colors, i van en parella formant duos còmics, que diverteixen i fer riure als xiquets. Així mateix, cada actuació s'adapta a la situació del xiquet i, per tant, compten amb diferents nombres com a cançons personalitzades, jocs de màgia, marionetes, malabars o paròdies, entre altres.

No obstant això, un dels elements que caracteritzen i diferencien a PayaSOSpital és la coordinació amb el personal sanitari. D'aquesta manera, abans de cada actuació, es reuneixen amb l'equip mèdic perquè els informen de la situació mèdica i psicològica dels xiquets. Una informació que els permet adaptar-se a l'estat d'ànim del públic.

Així mateix, en moltes ocasions, és el mateix equip sanitari el que demana la col·laboració d'aquests simpàtics pallassos perquè alleugen l'ansietat i distraguen tant als xiquets, com als familiars, quan és necessari aplicar tractaments dolorosos o que necessiten una major concentració.

Aquesta cooperació, juntament amb la professionalitat de PayaSOSpital, ha aconseguit que aquests pallassos puguen seguir omplint d'alegria i màgia la vida de molts xiquets.

Arxivat a:

Destacats