Pascual crida a la calma sobre la selectivitat: "Garantirem igualtat en l'accés a la universitat"

Educació assegura que hi haurà formació online per a alumnat de batxillerat i prepara una guia d'ús per a professors i estudiants

Guardar

Estudiants en un corredor esperant entrar en un examen de la PAU
Estudiants en un corredor esperant entrar en un examen de la PAU

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual, ha enviat un "missatge de tranquil·litat a tota la comunitat educativa" davant la decisió d'ajornar les proves d'accés a la universitat a causa de la pandèmia de coronavirus. "La nostra prioritat, tant dels ministeris com del Consell, és l'alumnat i per a això garantirem els principis d'igualtat i tracte just en la realització de les proves i en l'accés a la universitat", ha asseverat.

La titular d'Universitat recorda que aquest dimarts es va desenvolupar una sessió de la Comissió General de la Conferència d'Educació del Ministeri d'Educació i Formació Professional i la Comissió Delegada de la Conferència General de Política Universitària, en la qual administració central i autonòmica es van comprometre a "treballar en diferents alternatives per a adaptar la realització de les proves a la nova situació generada pel COVID-19".

"L'administració central i les comunitats autònomes estem coordinades amb els agents implicats per a mantindre les proves, encara que en aquest moment no puguem precisar la data definitiva. En tot cas, seguirem les instruccions de les autoritats sanitàries per a preservar la seguretat", ha remarcat Pascual a Europa Press.

Així mateix, ha sol·licitat a la ciutadania que s'informe sempre a través dels canals oficials. En aquest sentit, ha apuntat que han estat circulant documents falsos amb informació errònia en grups de WhatsApp i en xarxes.

"És molt important acudir a la font oficial per a tindre qualsevol informació perquè aquests 'fakes' generen una alarma innecessària. També demane responsabilitat i que no es creen ni es transmeten faules", ha incidit.

Per part de la Conselleria d'Educació, --el secretari autonòmic Miquel Soler va participar en la videoconferència d'ahir-- subratllen a Europa Press que estan treballant per a, "independentment de quan es realitzen les proves per decisió conjunta entre Ministeri i comunitats autònomes, assegurar la formació online per a l'alumnat de Batxillerat".

Amb aquest objectiu, la Conselleria ha anunciat l'eina WEBEX dins del Pla MULAN per a aquesta etapa educativa. Mitjançant aquesta fórmula, tot l'alumnat de batxillerat rebrà la seua formació, matèria a matèria, per videoconferència. Així, "es garanteix que el professorat d'aquestes etapes impartisca les classes en aules virtuals a les quals es podrà accedir a través d'un enllaç URL permanent i únic per a cada docent", expliquen fonts del departament que dirigeix Vicent Marzà.

Amb l'únic requeriment d'una càmera web i micròfon, el professorat pot impartir classe en videoconferència amb el seu alumnat a través de Webex. D'aquesta manera, l'alumnat podrà demanar la paraula i plantejar els seus dubtes en directe tant en veu a través del micròfon, com per escrit a través del xat de l'aula.

TELÈFON ÚNIC

En el cas que no es puga accedir a Internet, l'alumnat disposarà d'un número de telèfon únic per a cada aula a través del qual podrà escoltar en directe la docència. A més l'àudio de totes les sessions podran ser gravades i penjades de manera permanent a l'aula per a tot aquell alumnat que no haja pogut assistir en directe.

A més, el pla 'MULAN' proposa que, per a ajudar a generar rutines d'estudi a l'alumnat en una etapa tan important com el Batxillerat, la docència en línia siga impartida en els horaris habituals de classe. Per a la creació de cada sala, cada docent rebrà un correu electrònic amb el seu enllaç personal.

Actualment, s'està preparant una guia d'ús per a professorat i alumnat que estarà disponible aviat. A més, per a donar servei als dubtes que puguen sorgir en el seu ús, s'habilitarà un telèfon gratuït per a resoldre qualsevol qüestió al voltant de Webex.

La informació està disponible en https://www.webex.com/es/video-conferencing.html. Entre altres funcionalitats, Webex també permet gravar les classes perquè puguen ser consultades per l'alumnat en qualsevol moment així com difondre material digital divers per a complementar les classes.

Arxivat a:

Destacats