Oltra invita els jóvens a lluitar contra els clixés i treballar per a construir noves masculinitats com a ferramenta per a lluitar contra la violència de gènere

Guardar

'clichés'
'clichés'

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha fet una crida als hòmens jóvens perquè lluiten "contra els clixés de 'valents' i 'roinots'", així com perquè treballen per construir "noves masculinitats" com a ferramenta "perquè la convivència siga sinònim de vida digna" i poder "passar pàgina al sistema patriarcal" que afavoreix la violència de gènere.

Oltra ha fet aquestes declaracions en l'acte d'entrega dels premis de fotografia i vídeo del concurs per a jóvens 'No em toques el whatsapp', organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), i que s'ha celebrat al Casal Jove de Castelló, i en el qual també han participat el secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez, la directora general de l'Institut de les Dones, María Such, i el secretari general de l'IVAJ, Jesús Martí.

En l'acte, en el qual també s'ha presentat la campanya "UnHomeDeVeritat", que la Conselleria ha llançat amb motiu del Dia Internacional de Lluita contra la Violència de Gènere, la vicepresidenta ha reclamat la necessitat d'eixir del cercle de responsabilitzar les dones de la lluita contra el patriarcat i ha animat els hòmens a implicar-se en aquesta campanya a través de les xarxes socials, i les ha convertides en un "espai de reflexió i de construcció conjunta d'allò que volem ser".

Oltra ha afirmat que "la mitat de la població fa molt de temps que estem lluitant contra aquest problema social, ja és hora que l'altra mitat s'hi involucre", i ha assenyalat que aquest canvi de paradigma és més apressant en les persones jóvens, ja que les enquestes demostren que molts "no reconeixen els senyals", i això és "molt preocupant", ja que evidencia que "socialment estem fracassant, i això, cal canviar-ho amb urgència".

D'una altra banda, ha destacat que, "afortunadament, cada dia hi ha més hòmens que es declaren obertament feministes. Moviments i organitzacions que naixen de les noves generacions i que lluiten per un món igualitari. Per això sabem que cada dia estem més prop de la igualtat real i que els agressors estan cada dia més sols".

La campanya d'enguany dóna un pas més respecte a l'anterior, que dóna títol al concurs d'enguany 'No em toques el Whatsapp' i que ha proposat un doble "canvi que consisteixen a abordar els nous masclismes que afecten la gent més jove a través de les xarxes i situar el focus en el problema del control que els hòmens volen exercir sobre les dones, fruit d'aquests estereotips, on el patriarcat reparteix el poder als hòmens i la submissió a les dones".

Premis de fotografia i vídeo 'Noemtoqueselwhatsapp'

En l'acte, el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, i la directora general de l'Institut de les dones i per la igualtat de gènere, Maria Such, han fet entrega dels premis del concurs de fotografia i vídeo 'Noemtoqueselwhatsapp', convocat per l'IVAJ amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre.

En la categoria de grups de jóvens de 14 a 17 anys, el primer premi de fotografia ha correspost a l'obra titulada: 'Cactus. No claves la teua mirada en els seus missatges, la xarxa social més forta entre els dos és l'amor", presentada pel grup del Col·legi Mas Camarena, de Paterna; el segon premi, l'ha obtingut l'obra titulada 'Connectats', presentada pel grup del centre Pi Gros, de Castelló, i el tercer premi per a l'obra 'No deixes que et trepitgen', presentada pel centre de Sant Sebastià, de Vinaròs.

Així mateix, s'ha atorgat una menció especial a la fotografia titulada 'Ni una mes', presentada pel grup IES Camp del Túria, de Llíria.

En la categoria individual per a jóvens de 18 a 30 anys, el primer premi ha correspost a la fotografia 'T'ho promet', presentada per Sonia Machause López, mentres que el segon premi ha sigut declarat desert.

Quant als grups de jóvens de 14 a 17 anys guanyadors en la modalitat de vídeo, l'obra titulada 'Nano no mola', presentada pel grup Centre de Menors Casa El senyor Bosco, de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, de València, ha guanyat el primer, i el vídeo titulat 'Eduqueu els xiquets i no haureu de castigar els hòmens', presentat pel grup secció secundària de l'IES Matilde Salvador de Castelló, ha guanyat el segon premi.

L'objectiu del concurs 'Noemtoqueselwhatsapp' és transmetre els valors de convivència, educació i respecte enfront de les actituds violentes contra les dones per al qual el jurat, format per representants de la Conselleria; del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i per professionals de l'àmbit fotogràfic i de l'audiovisual, ha valorat l'adequació de les fotografies i vídeos al tema del concurs, la seua qualitat artística i que no reproduïsquen escenes de violència.

Els premiats disfrutaran d'una estada de cinc dies en un alberg de l'IVAJ, amb activitats nàutiques del programa Escoles a la mar.

Enllaços dels vídeos guanyadors

Primer premi: 'Nano no mola'Centre Casa El senyor Bosco (València)https://www.youtube.com/watch?v=YxX6kT1_1Nw

Segon premi: 'Eduqueu els xiquets i no haureu de castigar els hòmens'IES Matilde Salvador (Castelló)https://www.youtube.com/watch?v=FR257pPfNPw

Destacats