Oltra: "És molt perillós que s'instal·le com a pensament màgic la idea que el test protegeix"

Guardar

laboratorio ep
laboratorio ep

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dijous que és "molt perillós que s'instal·le la idea, com a pensament màgic, que el test protegeix" contra el coronavirus, ja que diu com està en aqueix moment una persona, però no protegeix d'una infecció futura.

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre l'opinió sobre la necessitat de realitzar proves massives a la població, punt en el qual ha recordat que els test ràpids poden donar un fals negatiu i s'han de confirmar amb una PCR.

"No seria bo que s'instal·lara en la població la idea que el test protegeix: el que protegeix és la distància de 2 metres entre les persones, les mesures de protecció i la higiene de mans", ha subratllat.

Així, ha incidit en què és "molt important que ningú abaixe la guàrdia" i es continuen mantenint aqueixes mesures entre la població: "Si abaixem la guàrdia i pensem que el test ens fa immune anirem cap endarrere".

Oltra ha puntualitzat que sí que és important fer aqueixes proves a les persones que tenen símptomes i a treballadors de determinades activitats essencials en les quals no es pot mantenir la distància social i s'ha ampliat el nombre de tests en la Comunitat amb la incorporació de Fisabio.

"Però el test no protegeix de la malaltia i pot generar una falsa seguretat que faça que s'abaixe la guàrdia", ha reiterat, per la qual cosa "s'ha de combinar la prova diagnòstica amb el respecte escrupolós i universal de les mesures de protecció".

Respecte a si el Consell ha comprat test i podria facilitar-ho a empreses, ha indicat que aquesta qüestió ha d'estar sota la direcció de Salut Pública, que són els experts i saben si una decisió pot ser positiva o contraproduent. En tot cas, ha reiterat: "No et protegeix, et diu com estàs ara però no quitació que isques per la porta i et pugues contagiar".

Arxivat a:

Destacats