Obres Públiques trau a licitació el projecte d'adequació de la Cañada Real de San Juan i del Cordel del Prado per al seu ús com a via ciclopeonal

Guardar

Ja s'ha publicat la licitació de la redacció del projecte de construcció i adequació de la Cañada Real de San Juan i del Cordel del Prado per al seu ús com a via ciclopeonal. Aquest projecte de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori té un pressupost de 52.030 euros i el termini per a presentar sol·licituds acaba el pròxim 26 de setembre.

Segons les previsions de la Conselleria, a la Cañada Real de San Juan s'actuarà en el tram comprés entre l'estació de ferrocarril El Rebollar i l'àrea de servei de l'autovia A-3 situada a l'Aldea de San Juan, al llarg de quasi 18 km, més uns altres 3,3 km per a unir la Cañada de San Juan amb el nucli urbà de Requena a través del Cordel del Prado i altres camins rurals. Tota l'actuació discorre pel terme municipal de Requena.

La Cañada Real de San Juan, o Cañada Real de la Mancha, recorre la província de València d'oest a est. Accedeix a la Comunitat Valenciana per Venta del Moro, després de travessar el riu Cabriol pel pont de Vadocañas, des d'aquest punt fins a Camporrobles ja està delimitada, i actualment està en procés de delimitació el tram entre El Rebollar i La Fuente de Ajedrea, al terme municipal de Requena, que coincideix pràcticament amb el tram en què es projectarà la via ciclopeonal.

Amb aquest procés, es recuperarà com a sòl públic una banda de 75 metres d'amplària al llarg de 16 km. Pel que fa al Cordel del Prado, aquesta via pecuària té una longitud aproximada de 4 km i s'actuarà en un poc més de la meitat.

Les actuacions a projectar consistiran fonamentalment a millorar el paviment en els trams en què no presente les característiques suficients per a permetre la circulació de bicicletes i vianants amb comoditat i seguretat. També es crearan miradors i àrees de descans en els punts de major interés i al començament i al final del tram. Es col·locaran panells amb la informació divulgativa dels valors històrics, naturals i culturals de la via i el seu entorn, a més, de senyalitzar tota la ruta.

Així mateix, es construirà una andana ciclopeonal segregat de la calçada principal en el tram de la Cañada de San Juan on la via pecuària està asfaltada i té més circulació rodada i es procedirà a la recuperació ambiental dels trams de la via pecuària que presenten una major degradació, com ara l'antic abocador de runes. I també s'inclou la reforestació localitzada d'alguns trams.

La implantació de la via ciclopeonal a la Cañada de San Juan i el Cordel del Prado és una actuació que serà cofinançada per la Unió Europea a través del programa operatiu del Fons de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana (FEDER) 2014-2020.

Arxivat a:

Destacats