Obres Públiques completa el procés de traspàs d'activitat i gestió de les Infraestructures Ferroviàries i Tramviàries de la Generalitat

Guardar

Infraestructuras Ferroviarias y Tranviarias
Infraestructuras Ferroviarias y Tranviarias

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha completat el procés de traspàs d'activitat i gestió de les Infraestructures Ferroviàries i Tramviàries de la Generalitat a fi de millorar la seua gestió.

Fins al moment, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), a més d'explotar el servei de metres i tramvies, era titular i gestionava la majoria de les infraestructures ferroviàries i tramviàries de la xarxa de Metrovalència i TRAM d'Alacant. Al seu torn, Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), era titular i gestionava les infraestructures que va construir.

Per a ordenar de forma òptima les competències dels diferents ens i millorar l'eficiència econòmica i de gestió, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Ordre 2/2016, de 15 de febrer, va aprovar el catàleg d'infraestructures ferroviàries i tramviàries de la Generalitat Valenciana i la seua adscripció a l'efecte d'administració.

Com a fet més destacable, EIGE deixa de ser administrador d'infraestructures ferroviàries i la seua activitat en aquest sentit es traspassa per complet a FGV.

Amb l'acord subscrit entre els gerents de FGV, Angel García de la Bandera, i EIGE, Helena Beunza, s'ha tancat el procés de transferència de les infraestructures ferroviàries i tramviàries que gestionava EIGE. Per a materialitzar el traspàs a FGV, s'ha aprovat la cessió d'actius i passius adscrits a l'activitat ferroviària en EIGE, així com dels treballadors de l'entitat dedicats a l'activitat ferroviària.

Entre les infraestructures que passa a gestionar de manera directa FGV es troben, entre altres, la Línia 2 del TRAM d'Alacant, l'ampliació de Metrovalencia a Riba-roja de Tùria, les obres de la futura T2 de València o els trams subterranis construïts a Alboraia i Benimàmet, amb les seues corresponents estacions.

García de la Bandera ha explicat que "amb aquesta decisió, resultat de l'aposta decidida de la Generalitat pel transport públic i una gestió eficient d'aquest, FGV reforça la seua posició com a empresa pública dedicada a l'explotació i gestió de les seues pròpies línies, allunyant-se de les opcions concessionals o possibles privatitzacions que es van barrejar en el passat".

Per al director gerent de FGV "el tancament d'aquest procés de transferència reforça la posició de l'empresa i permet establir una forma més pràctica i eficient de gestionar la xarxa autonòmica, en la qual solament un ens serà l'encarregat d'explotar el dia a dia de la infraestructura i dels serveis que presta".

D'aquesta forma, FGV a més d'operar el servei, com ja feia fins ara, gestionarà totes les infraestructures de transport ferroviari i tramviari de titularitat autonòmica, tant en servei com en procés de construcció.

Arxivat a:

Destacats