Nomdedéu: 'La pressió de les autonomies ha paralitzat el xec per a formació dels joves que el Govern volia imposar sense diàleg'

Guardar

formació dels joves
formació dels joves

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha mostrat la satisfacció del Consell per la paralització, "després de la pressió de les autonomies, del xec "en blanc" per a formació dels joves que el Govern central volia imposar en el nou desenvolupament de Garantia Juvenil".

Nomdedéu s'ha pronunciat així després de la Conferència Sectorial d'Ocupació a la qual ha assistit juntament amb la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones. El responsable d'Ocupació ha explicat que el "Govern volia introduir aquesta mesura sense haver dialogat amb les autonomies i sense tenir en compte que cada jove precisa d'una formació diferent".

Així, el secretari autonòmic ha destacat que, precisament, "la Generalitat està invertint esforços per a estudiar que formació és la més adequada i la que sol·liciten les empreses per a adequar-se a les seues necessitats. Ara, de sobte, el Govern ens sorprén amb un sistema que deixa siguen els joves els que cerquen la formació en Internet sense tenir en compte els serveis d'orientació dels serveis d'ocupació públics".

Així mateix, ha criticat que, amb aquest xec, el Ministeri "estava envaint competències de les comunitats autònomes, ja que l'educació i la formació són competències de les autonomies".

D'altra banda, ha mostrat la seua satisfacció, ja que, "després de la pressió de les autonomies, s'ha aconseguit flexibilitzar el sistema d'inscripció de Garantia Juvenil, la qual cosa permetrà que automàticament tots els joves inscrits el *Servef passen automàticament a formar part del fitxer i dels avantatges i subvencions que suposa".

Arxivat a:

Destacats