No totes les persones que han passat la Covid-19 desenvolupen suficients anticossos

Guardar

vacuna
vacuna

No totes les persones que han passat la Covid-19 desenvolupen anticossos suficients que els protegisquen enfront del virus, segons han avisat metges i especialistes de VithasLab, els qui avisen que la determinació d'anticossos depén de si es van adquirir després de la malaltia o després de la vacunació.

"En alguns casos asimptomàtics, o amb una simptomatologia molt lleu, el cos reacciona d'una manera natural i molt ràpidament davant la presència del coronavirus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19. Aquesta ràpida resposta té un aspecte negatiu a llarg termini, ja que, en combatre precoçment la infecció, no permet la formació d'anticossos específics, i, per tant, no genera immunitat", ha dit la responsable del laboratori de VithasLab a València, Vicenta Sanhermelando Rossi.

Per això, ha destacat la importància que les persones que hagen passat la Covid es realitzen una anàlisi de determinació d'anticossos. Un dels mètodes més eficaços per a això és la determinació serològica de les IgG amb el mètode 'ELISA', un immunoassaig que quantifica de manera in vitro la quantitat d'anticossos existents.

Així, una quantitat igual o superior a 15, significa que existeix una protecció davant futurs contactes amb el coronavirus. La duració d'aquesta protecció encara no està definida, ja que no ha passat temps suficient per a poder determinar-la, però, tal com ha indicat Sanhermelando, existeix consens científic en què "la immunitat persisteix més enllà dels huit mesos posteriors" a la generació d'eixos anticossos.

A més, la responsable del laboratori de VithasLab a València ha destacat que els anticossos adquirits després de la malaltia són diferents dels que es generen després de la vacunació, explicant que els anticossos que confereixen protecció enfront de futures infeccions del SARS-CoV-2, com davant altres virus, són els anomenats 'ac neutralitzadors'.

Així, els anticossos que es generen durant la malaltia són immunoglobulines enfront de diversos antígens del virus i no tots són neutralitzadors. De fet, no s'ha confirmat encara si tots els pacients generen aquests anticossos 'ac', ni si els seus nivells són suficients per a proporcionar protecció. A més, hi ha un percentatge de malalts, que s'estima entre un 10 i un 30 per cent dels casos, en els quals la quantitat d'anticossos no és detectable.

Finalment, l'experta ha informat que la vacunació genera exclusivament anticossos de tipus 'ac neutralitzadors', i ho fa en nivells més que suficients per a assegurar una immunització enfront de futures exposicions al coronavirus.

Arxivat a:

Destacats